Punkról váltani metalra – megvan az Avenged Sevenfold új dobosa!

Nagyjából egy hete járta körbe a hír az internetet, hogy a Bad Religiont már hosszú ideje szolgáló Brooks Wackerman elhagyta a zenekart. Hogy miért távozott a dobos a punklegenda zenekar kötelékéből? Ma robbant a hír, hogy ő az Avenged Sevenfold új dobosa. A hír egyébként a Talk is Jericho podcast műsorban derült ki, amelyet Chris Jericho vezet. A zenekar frontembere M. Shadows és a metalbanda új dobosa, Brooks Wackerman volt a vendég a műsor mai epizódjában, ahol beszéltek a döntés hátteréről.

Shadows szerint Wackerman neve már jó ideje keringett „The Rev” tragikus halála után a jelöltek között, mint az Avenged Sevenfold dobosa, ő volt az egyik első számú jelölt akkor, amikor Jimmy “The Rev” Sullivan elhunyt, végül mégis Mike Portnoy-al vették fel a Nightmare-t, de a turné menedzserük továbbra is bedobálta a beszélgetéseik során Brooks nevét, de ő a Bad Religionnel eléggé el volt foglalva (ők is új lemez, turnézás stb.). Aztán Arin Ilejay került a képbe, akivel egészen idén júliusig turnézott/dolgozott együtt a zenekar, azonban egy más stílusú dobost akartak kipróbálni, egy olyan srácot, aki maga is nagy hatással tud lenni egy Avenged Sevenfold lemezre, egy punkdobos pedig eléggé átírhatja egy dal képletét az elgondolásaival.

A zenekar a tavalyi Mayhem fesztivál során jött rá, hogy valami újra van szüksége, hogy a színpadot „dominálni” tudja, nem tartottak keresést azonban új dobos után, minden hirtelen történt, és egyszerűen rákérdeztek Brooks-nál, hogy mit gondol a lehetőségről, össze tudja-e egyeztetni az életével. Aki végül rábólintott, ráadásul nem csak arra, hogy a régi Avenged Sevenfold dalokat fogja betanulni, és a banda közösen fog vele próbálni, hanem új dalokat is fog írni a fiúkkal. Wackerman egyébként nehezen tudna bevallani a Bad Religionnek a terveit, de a punkzenekar tagjai megértették a váltás indokait. Brooks beszélt külön-külön minden taggal a legutolsó közös koncertjük előtt. Mindenki megértette a váltást, ráadásul a banda 35 éves története során már volt dobos váltás, így túl fogják élni ezt is. Mit gondoltok a váltásról, illetve az új dobos személyéről?