Programajánló: Tripla lemezbemutató az A38 hajón

Október 24-én, szombat este egymás után három hazai zenekar lemezbemutatózik az A38 gyomrában, köztük egy több évtized után újra előkerülő, egy debütáló, és egy második nekifutásra végre befutni látszó csapat. Hogy  kik is ezek? Alább mutatjuk.

nomad

A Nomad főleg a grunge vonalán mozog, de ugyanúgy találhatunk náluk magyar népzenei hatásokat is, mint groove metalba hajló témákat. A csapatot még 2004-ben alapította a legendás The Bedlam két tagja, Jánosi „Cicó” Szabolcs gitáros és Fodor „Fodi” Zoltán énekes, de pár év koncertezés és egy egyedülállóan hangulatos debütlemez, a 2007-es Végál(l)om(ás) után jó ideig semmit nem lehetett felőlük hallani. Végül 2012-ben új erővel és új felállással tért vissza a csapat: a mikrofont a Csillag születikben feltűnt Juhász Marci vette át, a dobok mögé Ujvári Péter (szintén ex-Bedlam) ült be, a basszusgitárt pedig Nagy Levente (Neck Sprain) kezeli. Így készült el és jelent meg tavaly a Hotel Polimer című album, amely a szakma és a közönség elismerését is elnyerte, és amelyet az első születésnapján most végre a fővárosban is bemutat élőben a banda.

Az Amigod neve talán nem hangzik ismerősen, de Köteles Leanderé minden bizonnyal annál inkább. A sokoldalú zenész friss side-projektje ez, amellyel a metal világából kilógó ötleteit valósítja meg, olyan közreműködőkkel, mint Czifra Miklós és Fábri András gitárosok, illetve Maczák Márk dobos, akit többek között a Leander Risingban, a The Southern Oracle-ben és a Watch My Dyingban is láthattunk már. A csapatnak szombaton jelenik meg az első nagylemeze, a Love Story, és ennek alkalmából az első teljes fellépésük is ezen a bulin lesz. További érdekesség, hogy mivel aznap este Tatabányán a Leander Rising is koncertezik, így az A38-tól különbusz indul a Roxxy Music Clubba, és Leander előreláthatólag itt, út közben mutatja majd be először készülő új metálprojektje, a Leander Kills első három dalát. Az Amigodnak egyébként néhány perce debütált a legújabb klippje, a Taníts meg élni, íme:

Az est igazi kuriózuma pedig a Tér-Idő: a Bátorfi Attila (ének, gitár, ütőhangszerek), Gilián Gábor (dob), Philipp László (basszusgitár) felállású trió még 1994-ben rögzítette Lépd át című lemezét, amely aztán 21 évig kallódott a fiókban, mígnem most végre megjelenhet. A Gödöllőről indult zenekartól nem áll messze a blues, de a Pink Floyd munkássága sem.

A buli szokatlanul korán kezdődik és ér véget, a pontos menetrend a következő:

19:00 – Tér-Idő
20:00 – Amigod
21:00 – Nomad

Érdemes tehát időben érkezni. További infókért pedig irány az este facebook-eseménye!