PROGRAMAJÁNLÓ: Sea Shepherd támogatói koncert a KVLT-ban!

12301765_10208355856041114_3483512522165164568_n

Egészen egyedülálló rendezvény kerül megrendezésre holnap a KVLT-ban, amikor is a hazai underground szcéna remek zenekarai állnak össze egy nemes célért, nevezetesen hogy egy nyolczenekaros esten gyűjtsenek adományt a Sea Shepherd nevű szervezetnek. Termszétesen a zenei programokon kívül egyéb dolgokkal is szeretnénk nektek kedveskedni, így lehetőség lesz vegan ételek kóstolására az Elixir jóvoltából; és előadást tart a Sea Shepherd hazai szervezetének egyik fő alakja, Kristóf Veronika is, akitől minden bizonnyal érdekes adatokról és kezdeményezésekről hallhatunk majd. A buli facebookos eventjét alább megtaláljátok egy, az eseményhez készült bandcamp válogatással együtt, amelyen a fellépőkön kívül további zenekarok is szerepelnek, és amelynek a bevétele szintén teljes egészében a szervezetnek megy. A szokásos zenekaros ismertetők előtt pedig szeretnénk egy kis bekezdést szentelni a Sea Shepherd történetének és tevékenységének.

FACEBOOK EVENT
BANDCAMP VÁLOGATÁS

SEA SHEPHERD CONVERSATION SOCIETY

TQE1CrlW_400x400A Sea Shepherd Conservation Society (www.seashepherd.org) a tengeri élővilág megmentéséért alakult nonprofit szervezet, mely az 1977-es alapítása óta töretlen lendülettel és elszántsággal küzd a bálna- és fókavadászat, a delfinmészárlás ellen, valamint óceánjaink ökológiai egyensúlyának megőrzéséért. Alapítója és vezetője a kanadai születésű Paul Watson kapitány. 1975-ben, 25 évesen ő volt az első ember, aki barátaival (Robert Hunterrel és Paul Sponggal) törékeny gumicsónakjukat a bálnák és az orosz bálnavadászok közé kormányozták, hogy akár életük kockáztatásával megmentsék az óceánok védtelen óriásait. Az ámbráscet – aki azon a napon Paul Watsonék gumicsónakja mögött próbált menedéket találni a gyilkos szigony elől, és akinek haláltusáját a lázadó fiatalok tehetetlenül voltak kénytelenek végignézni – örökre megváltoztatta Paul Watson életét. A Sea Shepherd az egyetlen szervezet a világon, mely nyíltan szembeszáll a bálnavadászokkal, mely rendelkezik a szükséges eszközökkel, stratégiával és elkötelezett önkéntesekkel a mészárlás megállítására. A szervezet 1977 óta ádáz ellensége a japán, norvég, dán, izlandi bálnavadászoknak és a kanadai fókavadászoknak egyaránt. Az óceánok rendőrségeként lép fel a mészárlás ellen, nem kímélve a bűnözők tulajdonát. A Sea Shepherd akcióit kikötőkben elsüllyesztett és nyílt vízen megrongált bálnavadászhajók nevei fémjelzik. Logikusan felépített és körültekintően végrehajtott akcióink során soha senki nem sérült meg és nem vesztette életét az ellenség hajóin sem. (forrás: seashepherd.hu)

A ZENEKAROK

FLATBAND

A „rendes” koncertek kezdete előtt két zenekar speciális, akusztikus szetekkel fogja bemelegíteni a közönséget. Ezek közül lesz az első a Flatband, akiket Magyarország egyik legtehetségesebb csapataként szokták említeni, köszönhetően annak, hogy rendkívül fiatal koruk ellenére remek anyagokat tesznek le nekünk, amelyeken ügyesen keverik az elektronikus elemeket a kemény metal zenével, mindezt nagyon slágeres formában. Rengetegszer bizonyíthattak már nagyobb zenekarok előtt (talán az egyik legemlékezetesebb számukra a Barba Negrában tartott Cloud 9+ előtti előzenekari szerepük volt), most pedig egy akusztikus műsorral fogják nyitni az estét.

KIES

Másodikként egy elég új formáció, a Kies ad szintén egy akusztikus koncertet. A Stubborn-, Maddols- és Black Sound-tagokból összeállt zenekar fiatalos rockzenében utazik, amiben helyet kap némi flanelinges grunge íz is, és egy bizonyos „füles” szerint Dave Grohl zenekarának, a Foo Fighters-nek is komoly hatása volt a csapatra. Attól függetlenül, hogy egy nem olyan rég alakult bandáról van szó, igazi veteránok alkotják a csapatot, akár tíz évnyi tapasztalatról is beszélhetünk esetükben, így a produkcióval egész biztos, hogy nem lesz probléma. Készítsétek a már említett ingeket, és hallgassátok meg őket is!

BROKENTHREAD

Az akusztikus szettek után következnek a „rendes” koncertek, amelyek sorát a budapesti Brokenthread nyitja. A fővárosi srácokat rengetegszer elcsíphettétek már idén, hisz egy rendkívül aktív zenekarról beszélhetünk, akik a dallamos hardcore világát szeretnék prezentálni nekünk egy fiatalos, lendületes formában. Nem olyan rég adták ki Always című klipjüket, amivel sok embert megnyertek maguknak, lévén egy király dalról is van szó, és a Makeshift Promise-es Rácz Attila is beugrott hozzá egy remek közreműködésre. A srácoknak hamarosan megjelenik a következő EP-je, amiről tuti hallhatunk majd új szerzeményeket is, szóval mindenki menjen Brokenre!

ANCHORLESS BODIES

Ezután következik a miskolci Anchorless Bodies, akiket szintén nem hiszem, hogy nagyon be kell mutatnom nektek. A srácok tavaly az év egyik legkirályabb lemezét szállították nekünk, ami egy iszonyatosan érzelemdús kiadvány, tele szívszaggató pillatokkal, de ettől függetlenül tőlük is hallhatunk keményebb tételeket is majd. Ők is új EP-vel jelentkeznek az év végére: a Harag/Inspiration/Home egy háromszámos dallamos hardcore kiadvány (ebből még a Harag vár a megjelenésre), és most sem adtak alább az eddig tapasztalt minőségből, remek anyag lett. Az élő teljesítményük mindenki által dícsért, nem érdemes lemaradni róluk.

INHALE ME

Az Inhale Me-t is nagy valószínűséggel mindenki ismeri, plusz adalék, hogy a gitáros Csiki Dávid az egyik főszervezője az eseménynek. A zenekar elkötelezetten támogatja a Sea Shepherd-öt, így nem is volt kérdés a jelenlétük az esten, ahol őket ismerve egy komoly audiovizuális élményt kapunk majd tőlük, díszletekkel, egyenöltözékkel, mindennel ami kell. Természetesen a zenei rész sem elhanyagolható náluk sem, ők is új anyaggal jelentkeztek idén, ami egy remekül sikerült, bólogatósabb metalkiadvány. Nem is olyan rég szerződtek le a GarageLive kiadóhoz, így dalaikat már a legtöbb internetes zenei áruházban megtaláljátok – töltsétek, szeressétek!

NADIR

Negyedikként az est legtapasztalatabb zenekara következik a szintén fővárosi Nadir személyében, akik egészen 1993 (!) óta nyomják az ipart töretlenül, saját maguk által doomcore-nak vagy death metalnak aposztrofált zenével. A Nadir is egy nagyon környezettudatos és értékes zenekar, a tagság elkötelezetten áll ki bármilyen jótékonysági ügy mellett és hatalmas állatvédők is. Legújabb lemezük nemrég jelent meg Ventum Iam Ad Finem Est címmel és nagy sikert aratott mind szakmai körökben, mind a közönség körében. Minden bizonnyal hatalmas bólogatásokra számíthatunk tőlük!

THE SOUTHERN ORACLE

El is érkeztünk az esemény főzenekarához, a The Southern Oracle-höz! Őket aztán végképp nem kell bemutatni senkinek, kis hazánk egyik legigényesebb csapatáról van szó, akik anno Slaugther at the Engagement Party néven gyalulták le a fejünket deathcore zenekarként, amit egy névváltás és a szinte tökéletes Hellwakening lemez követett, míg végül egy stílusbeli váltást (fejlődést?) követően a HTH\LTH és az Icebreaker lemezekkel véglegesen megtalálják a saját hangzásukat. Legtöbbetek nyilván volt már TSO koncerten, szóval tudjátok mire számíthattok: Barni átszellemült teljesítménye és remek frontemberi „munkája”, feszes, percíz játék és intenzív mozgás, mind a zenekar, mind a közönség részéről. Jó lesz, nagyon, ezt garantálhatjuk!

DREADWOLF

Levezetésképp a Dreadwolf zenekar fogja húzni nektek, akiknek ugyan még nincs semmilyen bemutatkozóanyaguk, sem single-jük, viszont egy igen rövidke teaserből (na meg Kéményes Peti eddigi munkásságának ismeretéből) annyira azért lehet következtetni , hogy egy káoszos, metalos zenei részt fogunk kapni egy nagyon őszinte frontemberrel és zenekari produkcióval. Ha marad energiátok (és miért ne maradna?), nézzétek meg őket is, támogassátok a feltörekvő csapatot!