PROGRAMAJÁNLÓ: Könnyező angolok. Acres és Canvas a Dürer kertben!

Holnap este igazi szívfájdító, bódító dallamok érkeznek a Dürer Kertbe az angol Acres és Canvas által! Előttük hazánk fiai, a faminehill és az első lemezüket éppen kiadó Heartlapse fogják szórakoztatni a hallgatóságot. A rendezvény szervezője az Emptiness Booking csapata, így garantált a már megszokott színvonal és hangulat, gyertek el minél többen!

HEARTLAPSE

A Pills for Side-Effects romjaiból, de alapjain felépülő fővárosi banda néhány napja dobta elénk abszolút gyilkos bemutatkozó anyagát. Az Absent Surface-re nem találok szavakat, „kivehetetlen a lejátszóból”. A zenekar első koncertjén is meggyőző volt már a teljesítményük, az album egyik tételét akkor még N.A.S.A. néven mutatták be, amit többen teljes mozdulatlanságban hallgattunk végig. Akkor megetették a közönséget pattogatott kukoricával a buli legelején, de erre már nem lesz szükség, csak adagolják szépen ezeket a dalokat nekünk. Az este első fellépőjét erősen ajánlott megtekinteni, érkezzetek időben!

FAMINEHILL

A borsodi zenekar jelenleg kisebb koncertútját tölti a drága közép-európai régióban. Ostrava, Komarnó és Krakkó után Budapesten záródik a négynapos fellépéssorozat. A Canvasszel már nem először lépnek fel egy színpadon, hiszen pár hónapja már egy bécsi bulin tiszteletüket tették az angol srácok előtt. A két angol banda zenei stílusához éppen jól illeszkednek a faminehill kísérletező, fülekbe ragadó melódiái. A hazai zenei termésre idén sem kell panaszkodnunk, lassan érkezik a faminehill újabb kislemeze is, alig várjuk!

CANVAS – ACRES

Az angol „világvége-duó” mindkét tagja szépen megvált az eddig bevált énekesétől és helyettük egy újabb, de eddig szerethető (nem pedig szerethetőbb) karaktert állítottak a hallgatóik elé, hogy énekkel is közvetítse mondanivalójukat. Szerencsére az instrumentális, dallamos vagy poszt-hardcore mintákból szépen táplálkozó zenekarokról beszélhetünk, a vokál mindkettő fronton már majdnem screamoba folyt/folyik át. A Canvas új frontemberét már hallottam, láttam és teljesen pozitív véleménnyel nyugtáztam a váltást, nem vett ki az eddigi borús, súlyos érzésből, ami sugárzik a No Love, No Hope, No Future albumot megíró bagázsból. Ezt a lemezt sérelmeztem, hogy nem értékelték tavalyi megjelenésekor eléggé, bízom benne minél több hallgatóhoz eljut ennek a koncertnek a segítségével most. A legújabb dal szintén nem sikerült túl pozitívra, címként a The End-et kapta és hozzá egy videót is, nézzétek meg, szeressétek!

A másik fél, a már hazai közönségnek is ismerős Acres szintén változásokon esett át, kicsit félek, hogy a bandának eléggé nagy vérveszteség énekesük elvesztése, de ne legyen igazam és az új frontember is legyen képes felnőni a feladathoz, hiszen nem egy akármilyen bandában kell helyt állnia. Kevés koncert és banda volt, aki olyan hatással tudott rám (és többünkre) lenni, hogy ámulattal hallgattam volna; az Acresnek ez sikerült a tavalyi turnéján, amit nem az itthoni állomáson, hanem Krakkóban hallgattam meg. Nagyon várom hogyan teljesítenek a továbbiakban mert az új, Miles Apart című tétel nem győzött meg teljes mértékben. De ne találgassunk, hanem teszteljük le holnap este a Dürer Kertben a zenekarokat és dalaikat! Ahogy mindig szoktuk mondani: gyertek el jó sokan, támogassátok a bandákat és érezzétek jól magatokat!