PROGRAMAJÁNLÓ: Két napos pop-punk őrület a Game Over szervezésében!

10842229_655485014553006_3299399778180876452_o

Már javában dübörög a nyár kis hazánkban, a hőmérő higanyszála igen magas értékeket mutat, az érettséginek és a vizsgáknak (már akinek) lassan vége, mi más lehetne tökéletesebb nyárindító, mint egy többnapos (és helyszínes) pop-punk minifesztivál? A Game Over Budapest szervezőbrigádja is bizonyára így volt ezzel amikor összeszedett néhány hazai és egy külföldi zenekart és összehozott egy igencsak bulizós lineupot! Az esemény két helyszínen lesz megrendezve, az egyik a Dürer Kert kisterme lesz június 26-án pénteken, másnap pedig a pop-punk fellegvárban Dorogon lesz a Kacsában, mindkét bulira jelképes 600 forint lesz a beugró. Lássuk is a fellépő zenekarokat!

BROKENTHREAD

A budapesti Brokenthread szinte már hozzánőtt a Game Over Budapest rendezvényeihez, sokadik alkalommal kapják meg a lehetőséget, hogy dallamos hardcore zenéjükkel és lendületes fellépéseikkel odacsapjanak nekünk. Debütáló EP-jük (amiről mi is írtunk itt) egy igencsak ígéretes és fiatal zenekar képét festette le számunkra, ahol a dallamos pop-punk témák mellett helyet kapnak a morcosabb, újsulis hardcore kiállások is. Mindkét estét ők nyitják, szóval érdemes lesz időben érkezni, és meglesni a produkciójukat, minden bizonnyal tökéletes indítása lesz az estének!

EVANSVILLE

A Brokenthread kicsit keményebb hangvételű bulija után vegytiszta pop-punk bulizenét kapunk majd az ezen a hétvégén élőben debütáló Evansville-től! A srácok egyenesen Dorogról érkeznek, hogy koncerten is bemutassák nekünk remek debüt EP-jüket (aminek kapcsán egy interjút is készítettünk velük, itt elolvasható). Alapvetően gyorsabb tempójú, lendületes dalokkal operálnak, amiket király dallamokkal, azonnal megjegyezhető refrénekkel és „egymásfejéremászós” csordavokálokkal dobnak fel. Annak ellenére, hogy nagyon friss zenekarról van szó, igencsak meggyőzőek az eddigi dalaik, szóval semmi esetre se maradjatok le róluk!

TAKE ME TO THE HOSPITAL

Az esemény egyetlen külföldi fellépője a lengyel Take Me To The Hospital lesz, akik nem meglepő módon szintén pop-punkot játszanak (és mellesleg a hozzánk is elért Daylight turné lengyel állomásán ők voltak az előzenekar). Ők inkább az easycore(-nak nevezett) vonalat élik, így zenéjükben már helyet kap egy-két breakdown is, de természetesen a szokásos pizza-tengerpart-napsütés szentháromság náluk is megmarad. A zenekar ez a hétvége egyfajta bemelegítés lesz a nyáron esedékes turnéjukra a  Topsy Turvy’s társaságában.

REMINDER (CSAK DÜRER KERT!)

Az acélvárosi Reminder sem mondható egy koros zenekarnak (a tagok jó része egyébként játszik a Faminehill-ben is), nem rég jelentkeztek ők is debütáló kiadvánnyal, amit mi is egy elég magas pontszámmal honoráltunk (az írást megtaláljátok itt). A Take Me To The Hospitalhoz hasonlóan ők is a pop-punk metalcore-ral kevert változatát művelik, ám ők egy fokkal keményebb stílusban, sok-sok breakdownnal és pattogós ritmussal tarkítva adják azt elő. Ha szereted az A Day To Remember zenekart, vagy akár a Chunk! No, Captain Chunkot, akkor mindenképpen ott a helyed a Dürer Kertben (sajnos ők Dorogra nem mennek), aztán ki tudja, lehet egy-két feldolgozással is előrukkolnak az említett bandáktól!

SHOW YOUR OTHERSIDE

Az események főfellépője a kecskeméti Show Your Otherside lesz, akik már annyira nem is mondhatóak pop-punknak, hisz új daluk a „The Secret” (dalpremier, interjú itt) már egy egészen más stílust képvisel mint amit eddig megszokhattunk tőlük és a srácok (most már nyugodt szívvel írom le hogy „srácok”, mivel a csapat egyetlen női tagja Héjjas Luca nem olyan régen elhagyta a zenekart, így a buli az elsők között lesz az új gitárosnak) elmondása szerint az új lemezükön elmozdulnak egy keményebb irányba, elhagyva ezzel az eddigi party pop-punk stílusukat. Hamarosan új dallal és lemezzel is jelentkeznek, így minden bizonnyal pár új szerzemény is felcsendül majd a koncertjükön!