PROGRAMAJÁNLÓ: kellemes matekozás a Mutiny On The Bounty legénységével!

Holnap este gyertek el a Gozsdu Manó Klubba, hiszen érkezik a luxemburgi csodacsapat, a Mutiny On The Bounty, akik elhozzák az év legjobb lemezét, a Digital Tropics kreációt – ami se nem hardcore, se nem metal vagy bármi divatos dallamos lötyögés, hanem igazi elszállós, elmés math rock, a különleges és magával ragadó fajtából! Érdemes időben érkezni mert az estét a győri Rosa Parks fogja nyitni!

KONCERT: HOLNAP 20:00 GOZSDU MANÓ KLUB

ROSA PARKS

Hazánk fiai májusban a szintén nem mindennapi, And So I Watch You From Afair zenekar előtt léptek fel a Dürer Kertben. Akkor az írek ugyancsak új, friss lemezüket, a Heirs-t mutatták be. Nem meglepő, hogy a Rosa Parks kapja/kapta meg ezeket megtisztelő előzenekari szerepeket, hiszen keresve sem lehetne találni itthon hozzájuk hasonló zenekart, akik ebben a műfajban, ilyen nagyágyúk előtt megállnák a helyüket. A banda híres a kifogyhatatlan instrumentális kreativitásból, amiről a holnapi estén ti is megbizonyosodhatok. Nem szégyen büszke lenni arra amink van, gyertek tehát időben és tiszteljétek meg a zenekart a figyelmetekkel!

MUTINY ON THE BOUNTY

Mindig is imádtam a művészeti ágak találkozását, átfedését vagy bizonyos utalásokat, amik egy másik platformon már más jelentéssel bírnak, de azért csak ott van a felszín alatt az az összekötő, fő, közös kapocs, gyökér ami egyben tartja az egész kultúrát. A Bounty hajó és legénységének története tavaly élte meg a 225. születésnapját – irodalmi szintre Bengt Danielsson emelte a 18. században, igazi ismertségét a sztorinak azonban a filmes adaptációk hozták meg. Igaz volt egy 1935-ös Frank Lloyd rendezés, de az igazi átütő siker a későbbi 62-es film érte el, Marlon Brando főszereplésével. 2004, Luxemburg, 4 tehetséges zenész /Lázadás a Bountyn/ Mutiny On The Bounty néven egy újabb fejezetet nyit az örökös történetnek. A névválasztás azonban nem volt tudatos, derült ki az A38 Hajó stábjának interjújából. A lényeg, hogy a nagyjából tíz éve startolt luxemburgi legénység igazi csodát hozott már létre a post rock, math roch vizein, ez idő alatt idén már a harmadik lemezüket is kidobták. A legutóbbi alkotás, a már említett Digital Tropics lesz a főszerepben a holnap esti órákban. Az idei lemeztermés közül többünk abszolút kedvenc korongja fog előkerülni, úgyhogy pörgessétek még ma este lefekvés előtt, holnap pedig gyertek el a Gozsduba, ámuljatok, táncoljatok! Ott találkozunk!

‘Digital Tropics’ Tracklist:

TELEKINESIS
COUNTACH
dance AUTOMATION dance
ICE ICE ICELAND
MKL JKSN
STROBOCOP
FIN DE SIèCLE
BALLET MéCANIQUE
ECLIPTIC
SONARS