PROGRAMAJÁNLÓ: Ismét megrendezésre kerül a Bringin’ It Back fesztivál!

10995402_1630078827207298_9174543272487661408_n

FACEBOOK ESEMÉNY

Igazán nem lehet panasza a hazai hardcoret kedvelő közönségnek az idei koncertfelhozatalra. A másfél hete megrendezett A38-as Sick Of It All és a néhány nappal azelőtti KVLT-os Obey The Brave után ezúttal egy jóval több zenekart tartalmazó pakkot kapunk az arcunkba pénteken, ugyanis a tavalyi igen sikeres harmadik felvonás után immáron negyedszer rendezik meg a Bringin’ It Back fesztivált ezúttal kilenc zenekarral, a KVLT és a Blue Hell egybenyitásával. Lássuk is a felhozatalt!

TREY THE RULER

Az est megnyitója és egyben egyik legizgalmasabb fellépője az utolsó pillanatban bejelentett Portlandből érkező Trey The Ruler, ami egy rövidke, negyed órás spoken word produkció lesz. Ahogy a klipjeiből is kiderül, egy nagyon sötét és depresszív előadást fogunk majd tőle kapni, az est nagy meglepetése lehet az ő tizenöt perces fellépése, amiben az életének sötét időszakairól szaval nekünk, de nyilvánvalóan előkerül majd a halál vagy az öngyilkosság kérdésköre is. Gyertek korán, érdemes lesz megnézni!

 ANCHORLESS BODIES

A buli első „rendes” fellépője a miskolci Anchorless Bodies zenekar lesz, akik a tavalyi év egyik legzseniálisabb hazai lemezét tették le nekünk (amiről itt írtunk egyébként). Lévén dallamos hardcore zenekar, minden bizonnyal rendkívül érzelmes és hangulatos koncertet láthatunk majd a fiúktól, amin feltehetőleg a tavalyi lemez legszebb dalain és dallamain lesz a hangsúly (kiemelve itt a tavalyi év egyik leghimnikusabb tételét, a néhány magyar sort is tartalmazó Comforted By Failure-t). A srácok egyébként nem rég érkeztek haza egy néhány állomásos európai turnéról a Testify zenekarral, így joggal várhatunk tőlük egy rutinos, energikus bulit.

WORLD EATER

Az Anchorless Bodies koncertje után szinte rögtön (nem lesz a koncertek között átfedés, így az egyes koncertek között öt-öt perces különbségek lesznek ameddig a közönség átsétál egyik teremből a másikba) kezdődik a német hardcore brigád World Eater koncertje. Az ő bulijuk alatt lehet majd elkezdeni karatézni, ugyanis feszes és bunkó hardcore zenéjük (természetesen szigorúan 2 perc alatti dalokkal) minden bizonnyal kellően megmozgatja majd a közönség erre fogékonyabb részét. Two-step, singalong, stagedive, mi kell még? Semmiképp ne maradjatok le róluk!

SATELLES

Néhány héttel ezelőtt jelentették be a szintén hazai Satelles fellépését, akik a veszprémi Makeshift Promise sajnálatos lemondása után kerültek be a fellépők közé. Búslakodásra azonban nincs okunk, hisz a Satelles egy remek zenekar, akik számaik írásakor a jelen megoldásai mellett a legnagyobb tisztelettel nyúlnak vissza a nagy „öregek” (Bridge To Solace, Shai Hulud) hangzásvilágához, amivel ügyesen idézik meg az előző évtized metalcore-ját, de egy-egy témával a dallamos hardcore\punk felé is kikacsintanak. A srácoknak van egy feldolgozása is az United Side nevű kultikus magyar hardcore bandától a Judge című számra, ami minden bizonnyal fel fog csendülni, ha már egy hardcore esten vagyunk.

MY IRON LUNG

Garantáltan érdekes és különleges műfaji ötvözetnek lehetünk majd fültanúi a kaliforniai My Iron Lung előadása során. Lágy, kifejező dallamok adják a dalaik alapját, a hardcore elemek poszt-hardcore-ba való ívelése pedig egyedi hangulatot és hangzás adnak ezeknek. Kellemes, dallamos dalíveket hallhatunk, melyet megkoronáz az erőteljes, érzelmekben gazdag vokál, az amúgy is színes keverékbe kerül így egy jó adag emo is. A tavaly kiadott Relief névre hallgató lemezüket nem csak ínyenceknek ajánljuk, hallgassátok meg őket élőben is minél többen!

LIGHT YOUR ANCHOR

A német Light Your Anchort egész biztosan nem kell bemutatni azoknak, akik figyelemmel kísérik az európai modern dallamos hardcore színteret. A lendületes zenéjükkel egyre nagyobb rajongótábort magáévá tudó csapat nem először jár Magyarországon, tavaly egy hasonlóan sok zenekart felvonultató minifesztiválon léptek fel a No Bragging Rights, Climates és még néhány banda társaságában. Zenéjük a gyors (ámde dallamos) témák mellett telis-tele van fogós, azonnal megjegyezhető tiszta énekrészekkel, de persze a lágyabb részek mellett néha hagynak teret egy-egy falrepesztő breakdown-nak is. A csapat nem rég jelentkezett egy új lemezzel Homefires címmel (aminek a legjobb dalait egész biztos eljátsszák majd) , amiről hamarosan az oldalunkon is olvashattok!

BANE

Az egyik legkultikusabb hardcore csapat sokadik alkalommal tér vissza, hogy megtáncoltassa a hazai közönséget és emlékeztesse azokra az értékekre, amikről ez az egész műfaj vagy közösség szól. Aki volt már Bane koncerten (amire elég sok alkalmunk volt már), az valószínűleg tudja mire számíthat: nagybetűs ENERGIA, stagedive-hegyek és egy végig együtt mozgó, együtt táncoló terem, miközben Aaron Bedard a tőle megszokott kinyúlt felsőjében köpködi a világra a Bane mára legendássá vált szövegeit. Zenekarok jönnek-mennek, de az tagadhatatlan, hogy a Bane a mai napig azon kevés hardcore zenekarok közé tartozik, akik hitelesek tudtak maradni. Legutóbbi lemezük saját bevallásuk szerint az utolsó is volt, de azért még néhány turnéra még van erejük, így mindenképp érdemes őket elcsípni, mert nem lehet tudni mikor teszik le végleg a lantot.

POLAR

A brit srácok munkássága sem ismeretlenek már a hazai publikumnak. Tavaly a Polarnak is sikerült elénk raknia egy olyan kaliberű lemezt, amelyről nehéz lenne kiválasztani a legerősebb, legjobban sikerült tételt. A Shadowed By Vultures végig erős intenzitással halad, reméljük ezt sikerül az élő produkcióba is átültetni és megmozgatják, megénekeltetik a közönséget. Nagyon várjuk!

COMEBACK KID

Elérkeztünk az este utolsó zenekarához, a kanadai Comeback Kidhez, akiket szintén már-már visszatérő vendégként üdvözöl a publikum itthon és ez a viszontlátás igencsak örömteli, hisz a zenekar az eddigi összes koncertjén hatalmas bulit csinált ami köszönhető az iszonyat jó élő teljesítményüknek, dalaikban fellelhető nyers erőnek és annak, hogy olyan slágereket sikerült kitermelniük az évek során, mint a Wake The Dead, vagy akár a Do Yourself a Favor. Turn It Around és Wake The Dead lemezeikkel azonnal beírták magukat a hardcore törikönyvekbe és azóta is töretlen népszerűséggel csinálják amihez a legjobban értenek: letépik a fejünket. Ha van zenekar, amelyik meg tudja mozgatni még azt a közönséget is, amelyik már nyolc zenekart küzdött végig, az minden bizonnyal a Comeback Kid.