Programajánló: Ma este Grizzly / Trillion / Caught the Flow / Sunrise Circus a Showbarlangban

12189633_1064024996949787_1264446042667156864_n[1]

Ma este a Showbarlangban négy különböző stílusú, de egyaránt több éves múltú, hasonlóan magas minőséget képviselő, és mégis viszonylag ismeretlen csapat áll a nagyérdemű elé: a sznobresszív, de intenzív Sunrise Circus, a déli mocsokkal dobálózó Grizzly, a fantomszupergrupp Trillion és a grunge-metálos Caught the Flow. 

Az este facebook-eseménye

Sunrise Circus

Az estét nyitó Sunrise Circus saját műfaját egyszerűen csak snobressive-ként írja le, ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy terjengős, jameléseknek is teret adó dalaik mellé élőben szokatlanul mozgalmas színpadkép és intenzív előadásmód társul. Persze egy Converge-póló láttán nem is annyira meglepő az ilyesmi. A székesfehérvári gyökerű csapat első és ezidáig egyetlen hangzóanyaga egy In Progress című kislemez volt 2013-ban, azóta a zenekar némileg átformálódott (többek között bővült egy billentyűssel is), de a szellemiség változatlan. Ne maradjatok le róluk!

Grizzly

Grizzly a füstös déli riffek elkötelezett híve, és egyben valószínűleg hazánk egyetlen olyan bandája, akikre annyira önfeledten lehet bólogatni, hogy közben alig-alig tűnik csak fel, ha ezt éppen mindenféle páratlan és széttördelt ütemmutatójú témákra tesszük… Vagy ha közben valahonnan egy szájharmonika is előkerült. A Knapp Oszi (Wrong Side of the Wall) által frontolt zenekarnak eddig egy EP-je (Fear My Wrath, 2012) és egy nagylemeze (Rapturous Decay, 2014) jelent meg – mindkettő fogyasztása melegen ajánlott, akárcsak a színpad előtti megjelenés.

Trillion

A Trillion egy hosszú évek óta beteljesülőfélben toporgó projekt, amiben a Grand Mexican Warlock két oszlopos tagja, Mohácsi Matyi (basszus) és Szabó Laci (ott gitár, itt dob) egyesítette erőit az Apey & the Pea-frontember Áron Andrissal, az eredmény pedig nagyjából pont az, amit ezen nevek keresztmetszetéből várnánk: a jellegzetes Apey-dallamvilág néhol progos, néhol grunge-os, néhol pedig egészen az énekes-gitáros saját akusztikus szólóanyagaira hajazó közegbe ültetve szólal meg. A sajnálatosan ritkán összeálló trió idén már stúdiózott is együtt, de kézzel fogható (vagy legalább hallgatható) anyaguk azóta sem jelent meg, így jobb híján továbbra is kénytelenek vagyunk beérni egy maréknyi YouTube-os koncertfelvétellel, meg az olyan kuriózumszámba menő fellépésekkel, mint a mai.

UPDATE: Időközben az ebéd mellé megérkezett az első Trillion-dalpremier is, füleljetek rá!

Caught the Flow

A modern metált grunge-ba mártó és némi stonerrel fűszerező Caught the Flow tagjai korábban többek között a Solutionben és Soundshineban játszottak, a frontember Bölcsföldi Zoltán pedig a Cadaveres éléről lehet ismerős. A csapat Budapest különböző klubjai mellett többször is zenélt már a köztévé Balatoni nyár című műsorában is, legfrissebb kislemezük pedig idén januárban jelent meg All You’ve Lost, All You’ve Find címmel.