Vegan bogrács és prog-deathcore: május végi matiné a Dürerben!

dürer matiné

Május 21-én vasárnap egy rendhagyó eseményre invitálunk titeket a Dürer Kertbe: a portugál prog-deathcore-os The Voynich Code első magyarországi bulija nem csak egy egyszerű koncert lesz, hanem egy egész matinéprogram épül köré az Emptiness Booking, a Nem Pop Underground, a HMC és a Nuskull közös szervezésében.

Délután kettőtől ingyenes bográcsozás nyitja a napot az estét az Elixir jóvoltából – ez becsületkasszás lesz és vegan, de nem csak veganoknak! Eközben a pultnál a legjobb kortárs prog-durvulatok pörögnek, majd a vasárnap és a matiné jegyében a Dürer kistermében már 6 órától nyomják a fellépő bandák, sorrendben: 6-kor a Silent Homes, 7-től az Orient Fall, 8-tól az olasz Noise Trail Immersion, majd 9-től kerek egyórás műsorral a headliner Voynich-ék. A koncertek este 10-re be is fejeződnek, hogy mindenki hazaérjen időben, de persze aki épp ráér, maradhat velünk még egy kicsit tovább metáldiszkózni is.

Ismerjétek meg a fellépő bandákat kicsit közelebbről:

The Voynich Code (POR)

A portugál kvartett leginkább a Born of Osiris által kitaposott progresszív deathcore határain belül alakított ki az elmúlt években egy magabiztos és jelentős rajongótábort Európa-szerte, akiket a frissen megjelent Aqua Vitae című lemezükkel az Antithesis sikere után ismét képesek voltak meggyőzni arról, hogy velük bizony ezen a színtéren hosszú távon is számolni kell. Az albumon több más vendég között az August Burns Red torka, Jake Luhrs is szerepel – ő a Dürerben ugyan nem lesz ott, de így is emlékezetes bulinak ígérkezik a The Voynich Code első hazai fellépése.

Noise Trail Immersion (ITA)

Az olasz színtér ígéretes új elmebeteg formációjaként számon tartott Noise Trail Immersion zenéjében ötvözi az Integrity dalain felnőtt Full of Hell által megteremtett modern mocskot az Ion Dissonance kíméletlen káoszával. Már csak az a kérdés, hogy melyik a nagyobb, a füstje vagy a lángja? A Womb dalai alapján egyértelműen a láng dominál, tehát súlyos koncertre lehet számítani.

Orient Fall

A budapesti progmetalos Orient Fall tavalyelőtt jelentette meg hosszas várakozást követően bemutatkozó nagylemezét Fractals címmel, mely a hazai sajtó és színtér részéről egyaránt nagyon pozitív visszajelzést kapott. Az élőben is stabil felállás körül az utóbbi időszak csendesebbnek bizonyult, de mi tudjuk, hogy a srácok bizony új dalokat írnak jelenleg is, melyek megjelenését őszre tervezhetjük.

Silent Homes

A fővárosi gitárközpontú metalcore feltörekvő hazai hírnökeinek a nevét a műfaj kedvelői itthon már biztosan ismerik, hiszen a Soul Harbour című bemutatkozó kislemez a minőség és a kreativitás egy ígéretes kombinációját tárták elénk. A zenekar háza táján azóta némi változás állt be, de mi már az előzetes videók alapján sejtjük, hogy a visszatérő lemez bizony nagy siker lesz.

Tehát még egyszer: a délutáni matiné ingyenes avagy becsületkasszás, koncertekre a zenekari támogatás 1000 forint, minden egyéb részletet megtaláltok a Facebook-eseménynél!