PREMIER: Hallgasd meg az új hangzással és immáron magyarul megszólaló Lost In Capital új dalát!

Az elmúlt napokban immáron másodszorra tér vissza az oldal Nyíregyházára a Strangel zenekar premierje után, ahonnan most a kelet-magyarországi színtér egyik feltörekvő reménységével tértünk vissza: újra hangot ad magáról a Lost In Capital, méghozzá exkluzívan a Nuskull hasábjain.

A tavaly megjelent Burden of Clarity című EP (amelynek kritikáját itt olvashatjátok), valamint az azt követő két single, a Lights és a Void után mindenki egy kellemes metalcore zenekarnak könyvelte el többnyire a csapatot, akik azonban eléggé beleuntak a műfajba, nem éreznek több potenciált és lehetőséget benne, a sablonosság elkerülése végett pedig váltani akartak. A hangkeresés hosszú hónapokat ölelt fel (ezért sem lehetett különösebben év eleje óta hallani a zenekarról), de egyvalami biztos: már tavasszal realizálódott, hogy a csapat hangzást akar és fog is váltani, valamint arról is dűlőre jutottak a tagok, hogy az angolt magyarra váltják, mert hevesebb érzelmeket akarnak közvetíteni, mint eddig és sokkal személyesebbnek gondolják a magyar nyelv kifejezési lehetőségeit. Sokkal több üzenetet akarnak átadni és ennek céljaként írtak is két dalt, méghozzá mindkettőt anyanyelvi megszólalásban.

Ezután stúdióba vonultak, méghozzá a No Silence-re esett a srácok választása, ahol Siminél a múlt héten vették fel a két dalt, amelyek közül elsőként a Törékeny Tartalom című szerzeményt fogják ma este nálunk bemutatni. A dalhoz Kollár Szabi, vagyis Hindmost készített grafikát, aki az utóbbi időben a Testify, a The Devil’s Trade vagy a Depresszió zenekar számára készített borítókat. Jövő héten érkezik a következő dal (és jövőre még pár új szerzemény), amelyről annyit elárulhatunk, hogy sok tiszta ének lesz benne, de addig is hallgassátok meg a mai premierünk tárgyát, a Törékeny Tartalom című számot, és mondjátok el hogyan tetszik az új hangzás és az, hogy a csapat magyar nyelvre váltott!