Pop punk feldolgozáslemezt ad ki a Disney

Abban kiegyezhetünk, hogy manapság lényegesen kevesebb rock átirat készül popdalokból, mint mondjuk a 2010-es években – de azért akad most is szép számmal. Ha pedig a rajzfilmdalok gitárra és dobra átültetett verzióit nézzük, az talán még sosem virágzott úgy, mint napjainkban, elég csak megnézni a feldolgozásokkal berobbanó – és októberben nálunk is megfordulóOur Last Nightot, akik egy külön szériát indítottak a csatornájukon csak ezekre a darabokra kihegyezve.

Most pedig a világ egyik legnagyobb mesegyárosa és brandje, a Disney döntött úgy, hogy felül a pop punk nosztalgiavonatra és egy egész lemezt ad ki olyan dalokkal, ahol különböző alternatív zenekarok játsszák el a klasszikussá vált rajzfilmek betétdalait. Az első meghallgatható tétel a Simple Plan nevéhez kötődik, akik nem újoncok az ilyesfajta közegben, lévén a 2002-ben indult és hat évig futó Mizújs, Scooby-Doo? nyitódala is hozzájuk köthető. A srácok most Elton John Can You Feel the Love Tonightjának adtak egy rockos ízt, ami az idén 30 éves Oroszlánkirály egyik megkerülhetetlen dala volt. A zenekar ezt nyilatkozta róla:

A Disney meséin nőttünk fel, most pedig a saját gyerekeinkkel együtt élhetjük át ugyanezt, szóval csodálatos részese lenni ennek az egésznek. Nem akartuk összerondítani Sir Elton John klasszikusát, de azért belecsempésztünk egy kicsit magunkból, hogy szórakoztató és energikus legyen a végeredmény.

Szóval azt hiszem, mondani sem kell nektek ott, rockos szülőknek, hogy mi lesz az idei év elengedhetetlen anyaga otthon. Máskülönben miért húzott volna Miki egér és Donald kacsa hátrafordított baseball sapkát meg kapucnis pulcsit?