Pofádatbefogod! – Új dallal tér vissza gyökereihez a Neck Deep

Két évvel a jóval poposabbra/alteresebbre sikeredett negyedik lemezük után a walesi Neck Deep teljesen új dallal tért vissza, az STFU pedig azoknak fog kedvezni, akik inkább a gyors és kompromisszummentes, punkosabb oldalát élték a bandának.

A 2020-as All Distortions Are Intentional című albummal pont az történt, mint sok más, a covid idején megjelent kiadvánnyal: nem lehetett megturnéztatni. Így a srácok jobb híján leültek és megírták az STFU-t, ami egy dühös, ugyanakkor humoros társadalomkritika, és 100%-ban az emberek világjárványra adott reakcióira reflektál. Az énekes, Ben Barlow nem rejti véka alá a véleményét, miszerint az egy szar időszak volt, és ha lehetséges, azóta még trágyább hely lett a világ.

A rendkívül színes, buzgó és hamisítatlanul „neckdeepes” videóból két dolog is kiderül: az egyik, hogy a banda csak ezért elutazott Amerikába, hogy igazi „kertvárosias” környezetben forgathassák le a cuccost. A másik, hogy kiszállt a kezdetektől a zenekarral nyomuló dobos, Dani Washington, hogy a saját zenei projektjeire koncentrálhasson, az elválás baráti volt. A klipet egyébként Max Moore (A Day to Remember, Code Orange, Knocked Loose) rendezte.