Phoenix Music Hungary: négy új koncert

A Phoenix Music Hungary, az A38 Hajó, a Lángoló Gitárok és a Dürer Kert jóvoltából bejelentésre került néhány olyan esemény, amelyek mindenképp érdemesek lehetnek a figyelmetekre. Ha időrendben haladunk, kezdjük április 3-ával, hiszen aktuális Európa-turnéjának keretein belül ismét Budapestre látogat a hazánkban eddig háromszor megfordult dallamos hardcore/punk-banda, az A Wilhelm Scream. A Smackin’ Isaiah utódja legutóbb a Pennywise vendégeként játszott a Dürer Kert nagytermében, most azonban egész estés programmal készülnek, hogy mozgásra és szüntelen mosolyra késztessék a már meggyőzött és a még meggyőzésre váró rajongókat. Ebben a jegyár is segítségre lesz, hiszen elővételben 1800 forintért, a helyszínen pedig 2500 forint ellenében lehet bejutni a bulira, ahol a győri Nikson is fellép majd. További információkkal hamarosan jövünk, addig is álljon itt az esemény Facebook-oldala és NSK-oldala.

A doom szerelmeseinek nem kell megelégedniük azzal, hogy még mindig a tavalyi, ingyenes Premonition 13-bulit kívánják magukban feleleveníteni, hiszen július 4-én nem kisebb legenda játszik majd az A38 színpadán, mint a Saint Vitus. Wino 2003-ban ismét életre hívott zenekara áprilisban megjelenő új, egyben visszatérőnek tekinthető nagylemezét, a Lillie: F-65 dalcsokrát mutatja majd be, amely az 1995-ös Die Healing óta az első albuma a zenekarnak. A visszatérés Winora is vonatkozik, aki 1990-ben énekelt utoljára ‘Vitus-lemezen, azonban az elmúlt évek turnéi és dalszerző gyakorlata mindinkább életképesnek mutatták a folytatást, amelyben már sajnos nem tudott részt venni a zenekar dobosa, a 2010-ben elhunyt Armando Acosta, akit 2009 óta Henry Vasquez pótol. Mindennek tükrében azonban két dologban biztosak lehetünk: tekintélyt parancsoló ütemekben és hiánytalanul férfias előadásmódban, amit a történelmi jelentőségű életmű meg is követel. Az eseményt, ahol vendégként a Magma Rise és a Sunday Fury is lerója majd tiszteletét,  itt jelölheted a Facebookon és itt pedig nálunk.

A punk szerelmesei sem maradnak koncert nélkül, hiszen 2012-ben történelmi jelentőségű koncertre kerül sor: ezúttal tényleg eljut Budapestre a Street Dogs, akik a legutóbbi két alkalommal zsinórban lemondani kényszerültek itthoni fellépéseiket. Persze a szkeptikus rajongóknak kell adni egy kört, hogy tényleg elhiggyék, ezúttal megtekinthetik kedvenc bostoni bandájukat, azonban immáron tényleg nincs ok az aggodalomra, a koncert biztosan megrendezésre kerül majd. Ezt pedig a kárpótolandó közönség éppúgy kiérdemli, mint Mike McColgan (ex-Dropkick Murphys) bandája, hiszen az eddig öt nagylemezt megélt banda kiváltképp az egyik utolsó igazán hiteles őrzője a tengerentúli kelta lángnak. Ugyan az utóbbi években a tagok mással is foglalkoztak (Johnny Rioux tavaly is fellépett az A38-on Roger Miret másik bandájának, a The Disastersnek tagjaként), ez azonban nem ment a közös zenélés rovására, sőt, a kiegészült és definitív szettel Budapestre készülő bandában a legutóbbi incidensek miatt különösképp ég a bizonyításvágy. Ha hiszed, ha nem, itt jelölheted a koncertet a legnagyobb webkettes hálózaton és itt a NuSkullon.

Végül, de nem utolsó sorban július közepén invitálnánk egy, az előző kettőhöz hasonlóan történelmi súlyú koncertre a nyolcvanas évek thrash metaljának és crossoverjének szerelmeseit, hiszen az idén harmincadik születésnapját ünneplő D.R.I. érkezik majd az A38 fedélzetére, hogy emlékeztesse a hazai közönséget is arra, hogy a műfaj hitelessége még az ezredforduló után is tartható. Elvégre bármennyi tagcserén is esett át a mostanság ismét az eredeti tagság felé kacsintgató zenekar, és bármennyire is várja a rajongói keménymag az oly rég megígért nyolcadik nagylemezt, egy dolog biztos: a Dirty Rotten Imbeciles nélkül nem lett volna az elmúlt három évben thrash revival, nem lett volna ismét divat a szeméttelepeken fotózkodás farmermellényben és puma cipőben, valamint a textilvállalatok sem profitáltak volna a házilag készített hátfelvarrók anyagköltségein, hiszen ilyen sebességen ilyen súlyos riffeket és szólókat csak nagyon kevés banda tudott és tud írni. Ezt mi más is támaszthatná alá jobban, mint a teljes életmű legértékesebb pillanatait felölelő, egész estés szett, amit olyan hazai zenekarok fognak előmelegíteni, mint a rég látott Bandanas, vagy épp a Savaria Colonia Hardcore egyik megtörhetetlen bástyája, a Liberal Youth. Ilyen alkalmon habozni nem is lehet: kattints a Facebookra való átirányításért vagy nézd meg a NuSkull naptárban.