Phil Anselmo újrajátszotta a Száll a kakukk fészkére főszerepét

Amikor Phil Anselmo épp nem a tekintélyes horrorfilm-gyűjteményét bújja, akkor olyan zseniális filmekből merít ihletet az új klipjéhez, mint a mozitörténelem egyik legnagyobb alkotása, Milos Forman Száll a kakukk fészkére című műve (One Flew Over the Cuckoo’s Nest).

A Pantera volt frontembere a Phil Anselmo & the Illegals nevű bandájával állított emléket az említett filmdrámának, mégpedig a januárban kiadott Choosing Mental Illness as a Virtue lemez Choosing Mental Illness című dalának klipje képében. Az énekes így kommentálta az új videót:

A videó alapját az egyik kedvenc filmem adta, ami a mentális betegségek nehézségeiről szól. Mivel személyesen is közel állok a problémához, gyakran érzem magam úgy, mint R.P. McMurphy, akit a klipben alakítok.

Sok kérdést kaptam a Choosing Mental Illness As A Virtue lemezcím és a Choosing Mental Illness dalcím miatt, de mindenkit biztosíthatok, hogy nagyon is komolyan veszem a mentális betegségeket, főleg mivel gyakran kezelés nélkül maradnak. Külön gondoskodtunk arról, hogy a videó végén olyan információk is megjelenjenek, amelyekre valakinek még szüksége lehet.