Phil Anselmo szerint a Down ereje teljében fog visszatérni, méghozzá az ő vezetésével

0db38464-cb61-41df-a894-6d007aba8e75

Phil Anselmo azt nyilatkozta, hogy ő és a Down több tagja erejük teljében fognak majd visszatérni.

Phil úgy gondolja, hogy a többiekkel a jövőben újra fognak majd a Downban zenélni, méghozzá annak ellenére, hogy megkérte a többieket, azaz Pepper Keenant, Jimmy Bowert és Patrick Bruders-t, hogy folytassák nélküle. Februárban pedig bocsánatot is kért a „white power” botrány miatt, amely a januári Dimebash-en való ámokfutása után történt.

Pepper Keenan mélységesen elítélte Anselmo tettét, de áprilisban azt nyilatkozta, hogy elfogadta Anselmo bocsánatkérését, és ő is úgy gondolja, hogy a zenekarnak még lehet jövője: „Nem dobnám el azt, amit eddig csináltunk, a gyönyörű zenét, amit készítettük egy hülye pillanatért, amit kamerára vettek, és amelyért bocsánatot kért. Szóval messze nincsen vége a zenekarnak.”

Most pedig már Anselmo is úgy gondolja, hogy a zenekar vissza fog térni a jövőben, méghozzá az ereje teljében az ő vezetésével, miután a többieknek és neki is befejeződnek az egyéb ügyes-bajos dolgai. A Kentucky-i Diamond Pub Concert Hallban egy Q&A alkalmával mondta az alábbit: „Most mindannyian a különböző dolgainkat végezzük, de mindig visszatérünk, mert a Black Sabbath, a Trouble és a Saint Vitus mindig újra összehoz bennünket. Ez az, ahonnan elkezdtük ezt az egészet.”

Anselmonak pl. itt van ez a Scour nevű projektje, amely július 15-én fog debütálni egy self-titled EP-vel, az első dalt pedig májusban már meghallgathatóvá is tették, amely egyébként a kislemez első tétele is egyben, itt tudtok belehallgatni. Júniusban pedig megjött a kislemez zárótétele is. Szóval kíváncsian várjuk, hogy mit hoz ez az EP, illetve azt, hogy vajon tényleg igazak-e Phil szavai, és lesz-e majd új Down.