Petőfi-versfeldolgozással vezeti fel első nagylemezét az utolsø

Szűk két évvel második kislemeze után, ráadásul alkalomhoz illően rukkolt elő új dallal a szegedi utolsø. A poszt-hardcore/emocore-zenekar szeptember 29-én adja ki az első albumát Elsárgult emlékek címmel, ennek az előfutára az Itt van az ősz, amely Petőfi Sándor Itt van az ősz, itt van ujra című versének megzenésítése.

A srácok ezt mondják a számról:

A dal ötletét az őszi hangulat és időjárás hozta. Az elmúlás és a folytonosság jellemzi ezt az időszakot, ami megannyi szép, de keserű dolgot is hordoz magával. Petőfi verse gyönyörűen körbeírja azokat, amiket mi öten gondolunk.

A vendégénekesünk a szegedi Gyuris Vivien. Szerettünk volna hozzánk közeli, helyi művészeket meghívni, hogy emeljék az album színvonalát.

A felvételeket, keverést és a masztert Balogh Ádám énekes-gitáros készítette, valamint ő a producere az egész lemeznek. A borító alapjául szolgáló festmény Nagy-Kálozi Anna munkája, a videó pedig Takács Borisz (B42-DiY, Endre) érdeme.

A lemezbemutó koncert október 4-én lesz Szegeden, a Rakpart 62-n a szintén albumot bemutató és egyben búcsúzó Mirror Twin és a budapesti Earlybird társaságában. Október 12-én pedig az utolsø végre a fővárosban is fellép, szintén az Earlybirddel, valamint a Sosevolttal, amelynek az élén egyszeri alkalommal újra az alapító frontembere, az Insane-es Molnár Bálint fog énekelni.

Fotó: Bunda Zsuzsanna