Pénteken jön a Bell Witch új lemeze, ami egy darab 83 perces dalból fog állni

Már egy ideje tudvalevő volt, hogy valami fortyog a Bell Witch boszorkánykonyhájában, a seattle-i doom/sludge-duó pedig most végre bejelentette, hogy érkezik a negyedik önálló lemezük, a Future’s Shadow Part 1: The Clandestine Gate. Az anyag hat évvel követi a legutolsó Mirror Reapert (ha nem számoljuk a 2020-as, Aerial Ruinnal közös anyagot), és elődjéhez hasonlóan

ez is mindössze egyetlen számot fog tartalmazni, ami kőkemény 83 percre rúg.

A megjelenés most pénteken, vagyis április 21-én esedékes, szóval szmóker metalosoknak az előtte való „ünnepnapon” be kell érniük az előző kiadványokkal. A dátum érdekessége még, hogy aznap a zenekar teljes egészében elő is adja a lemezt/számot/művet a hollandiai Roadburnön, többek közt olyan előadókkal megosztva a napot, mint a Deafhaven, a Brutus vagy a Wolves in the Throne Room.

A címből ítélve egyébként már kikövetkeztethető volt, de a tagok meg is erősítették: a The Clandestine Gate az első fejezete egy Future’s Shadow című szériának, ahol valószínűleg minden új darab majd egyetlen baromi hosszú tételből fog állni, a lemezek vége pedig loopolható lesz a soron következő elejével és így tovább. A páros egy előzetest is megosztott, amiből bár sok minden nem derül ki, viszont kellően megalapozza a hangulatot a pénteki megjelenésre: