Pass the Nirvana: súlyos dallal tért vissza 6 év után a Pierce the Veil

2016-os, Misadventures című nagylemeze óta nem igazán lehetett hallani a San Diego-i Pierce the Veilről. Vagyis de, ha azt vesszük, hogy ’17-ben az alapító dobost, Mike Fuentest több nő is megvádolta azzal, hogy még kiskorúként pucér fotókkal vámolta le őket, illetve némelyikükkel le is feküdt. Azóta a banda trióban nyomja, mármint ha lenne egyáltalán mit nyomni, mivel sajnos a történtek nem vetették rájuk se a legjobb fényt, így inkább csendben elnémultak, pár közösségi médiás feltűnést leszámítva. Ezidáig.

A srácok bemutatták legújabb dalukat hat év után, ami a Pass the Nirvana címet kapta, és bár semmi köze Dave Grohl világhírű volt bandájához, egy egészen grunge-os, fuzz pedálos, cammogós tétel lett. Érezni azért még leheletnyi mértékben a 2010-es évek emo/pop-punk éráját benne, de határozottan egy érettebb próbálkozást hallhatunk. Ez nem is lehet akkora meglepetés, hisz az énekes, Vic Fuentes szerint a dal ihletője az amerikai fiatalság elmúlt évekbeli helyzete volt, covidostul, mentális betegségestül, iskolai lövöldözésestül. Szóval minden téren harapósabb irányt lőttek be maguknak a fiúk.

A zenekar idén már színpadra is áll, bár egyelőre csak az ‘Államokban és Kanadában, illetve egy 2018-as bejegyzés, majd egy ’19-es megerősítés alapján javában készül a banda ötödik lemeze, de arról egyelőre semmit se tudni, azt se pontosan, hogy ez a dal szerepelni fog-e rajta egyáltalán: