Páros lábbal rúgja be az ajtót a Beartooth visszatérő dala

Ha nem számoljuk az újrakiadott lemezeket, illetve egy live sessiont és egy B-side-szedetet, akkor több mint két és fél éve annak, hogy a Beartooth új muzsikával látott el minket. Az már tudvalevő volt tavaly óta, hogy elkészült a negyedik nagylemez, amiről a srácok most meglepetésszerűen ki is eresztették az első dalukat, a Devastationt. Az egyenlőre névtelen lemezről az énekes, Caleb Shomo így nyilatkozott:

Minden fel lett tekerve 11-re. Nagyon fel  vagyok spanolva! Persze evidens, hogy így kéne érezned magad egy lemez felvételekor, de basszus, ez eddig a legkomolyabb anyag! Toronymagasan. Ez a legsúlyosabb lemez. A legjobb munkám eddig, rettenetesen büszke vagyok ezekre a számokra. Nagyon bika, igazi nehézsúlyú cucc.

Ha a Disease volt az AC/DC, akkor ez a lemez a Black Sabbath. Sokkal erősebb a sötét stoner rock és a súlyos power groove hatása. Nyilván még mindig sok a gyors téma, a punk rock meg ilyenek, de tök sokat kísérleteztem a stoner metal gitározással és gitártónusokkal, különböző hangolásokkal, sok a fuzz meg a káosz, és szétlayereztem a gitársávjaimat.

Jelentsen ez bármit is, az biztos, hogy a dalban minden megvan, amiért a bandát szerethetjük: bitang breakdownok, kiváló kórusok és vágtázó verzék. A ’70-es, ’80-as évek zenekarait idéző borító alapján lehet valami ebben a „fuzzosodásban”, mindenesetre a csapat főnökének 5 csillagos Wish-értékelése és a dal elég bizakodásra ad okot, így kíváncsian várjuk, mit fog hozni a lemez teljes egészében.