Pár fellépés erejéig visszatér a Casey

Pár napja jelentek meg sejtelmes információk a majdnem négy éve inaktív brit Casey közösségi médiás felületein, és a honlapjukon lévő számláló lejártával, kiderült: a srácok visszatérnek, és ha nem is teljes gőzerővel, de pár bulit lenyomnak 2023 januárjában, aztán meg eldől, hogy mit hoz a jövő.

A walesi kvintett még 2019-ben döntött úgy, hogy befejezi mindössze ötéves pályafutását, és noha a közös zenélés elég tiszavirágéletűnek bizonyult, a fiúk ezalatt amit lehetett, azt kihozták a bandából: két kis- és két nagylemezt adtak ki, illetve egy csomó szinglit. Zenéjük sajátos egyveleget képzett a dallamos hardcore, a poszt-rock és a shoegaze között, szomorkás, kesergős dalaikkal megannyi rajongó volt képes azonosulni, és rövid időn belül igen nagy népszerűségnek örvendtek nemcsak a szigetországban, de Európa-szerte is.

A banda nemrég le is ült beszélgetni – ahogy kiderül ez a frissen fellőtt posztjukból -, ahol megvitatták a jó és a kevésbé kellemes dolgokat is, amik végül a banda vesztét okozták. Belátták, hogy nemcsak a világ, de ők is megváltoztak, ennek ellenére azt a konklúziót vonták le, hogy

életük legjobb időszaka volt a zenekarral eltöltött öt év.

Így arra az elhatározásra jutottak, hogy adnak pár bulit, aztán meglátják majd, mi lesz belőle. Egy rajongó kommentjére adott válaszban úgy fogalmaztak, hogy egyelőre azért csak öt koncertet (három angliai és két német állomást) jelentettek be, mert nem szeretnék erőltetni az egész reunionosdit, illetve az is megeshet, hogy a kutya sem kíváncsi már rájuk, akkor meg kárba veszne minden ebbe fektetett energia. Mondjuk látva a reakciókat, erre nem sok esélyt látok. A srácokkal tehát januárban ezeken a helyeken és ezekben az időpontokban lehet majd találkozni, és feleleveníteni a klasszikusokat:

Emlékeztető gyanánt pedig innen indult a banda:

És ide jutottak: