Pantera-klasszikusokat játszottak a Korn, a Deftones és az Emmure tagjai

Az idén nyáron elhunyt Vinnie Paul Abbott (Pantera, Damageplan, Hellyeah) az a fajta zenész volt, akit már életében is legendaként emlegettek, és akinek a munkássága felmérhetetlen nyomot hagyott a modern metálzenében. Ezért aztán a hétvégén a kaliforniai Aftershock fesztiválon az amerikai színtér tucatnyi nagy alakja állt össze különböző alkalmi formációkba, hogy így tisztelgjenek a doboslegenda emléke előtt. Ma este az A38 Hajón pedig ismert hazai zenészek készülnek ugyanerre.

A Sacramentóban tartott Aftershockon az eredeti program szerint Vinnie a Hellyeah-vel játszott volna. Ennek a fellépésnek a helyén tartották meg azt az emlékkoncertet, amelyen José Mangin rádiós műsorvezető szervezésében olyan bandák tagjai tolták a Damageplan és a Pantera klasszikusait, mint a Korn, a Deftones, a Godsmack, a Sevendust, a Gwar, az Emmure és a Kyng. A szett alatt végig Kyle Sanders (Hellyeah) bőgőzött és Pepe Clarke (Kyng) játszott Vinnie dobcuccán, minden dalban más vendégekkel kiegészülve.

A pontos műsor a következő volt, lejjebb az összes számról jönnek a videók is:

  • Damageplan – Save Me
    ének: John Connolly (Sevendust), ének+gitár: Clint Lowery (Sevendust), gitár: Eddie Veliz (Kyng)
  • Pantera – A New Level
    ének: José Mangin, gitár: Eddie Veliz (Kyng)
  • Pantera – Becoming
    ének: Frankie Palmeri (Emmure), gitár: Stephen Carpenter (Deftones)
  • Pantera – Mouth for War
    ének: Blothar (Gwar), gitár: Pustulus Maximus (Gwar)
  • Pantera – Walk
    ének: Jon Davis (Korn) és Sully Erna (Godsmack), gitár: Tony Rombola (Godsmack) és Zack Myers (Shinedown)

Ma este a hazai színtér arcai tartanak egy hasonló össznépi emlékestet az A38 Hajón. A Vörös Attila vezette Vulgar Display of Cover mellett ott lesznek a Strength of Will, a Neck Sprain és a Vendetta Inc. tagjai, plusz Apey és Siklósi Örs (AWS) is.