Pain: új lemez

Egy 7 perces video interjút láthattok a PAIN főnök Peter Tägtgren-nel (HYPOCRISY gitáros-énekes) a svéd banda ötödik albuma, a “Psalms of Extinction” kapcsán, ITT

A video tartalmaz egy körutat Peter legendás Abyss studiójában, ahol többek közt a MARDUK, a DIMMU BORGIR és az IMMORTAL alkotott mesterműveket.
A “Psalms of Extinction” az északi országokban április 18-án, Európa többi részén május 7.-én jelenik meg a Roadrunner égisze alatt. Az albumon több illusztris vendég is tiszteletét teszi, Mikkey Dee (MOTÖRHEAD, ex-DON DOKKEN, KING DIAMOND) a “Zombie Slam” című dalban, AUDIO, a CHILDREN OF BODOM frontember Alexi Laiho az epikus “Just Think Again”-ben(szólógitáron), Peter Iwers (IN FLAMES) pedig két dalban is basszusozik.
A “Zombie Slam” klipjét februárban, Los Angelesben forgatta Ralf Strathmann.
Ralf előzőleg olyan bandáknál dolgozott rendezőként, mint a CHILDREN OF BODOM,
az APOCALYPTICA vagy a SOILWORK, fotósként pedig például a H.I.M., az
AEROSMITH és a BLINK 182 kapcsán lehet ismerős.

Peter Tägtgren a 90-es évek eleje óta az egyik legkeresettebb producer a Metal színtéren.
A HYPOCRISY nevű bandája mellett producerként CELTIC FROST, IMMORTAL, DESTRUCTION, DIMMU BORGIR, DARK FUNERAL, MARDUK lemezeken dolgozott, hogy csak a legfontosabbakat emeljük ki.

A PAIN utolsó albuma,(a 2002-es “Nothing Remains the Same” utáni) a “Dancing with the Dead”, harmadik helyen nyitott a svéd listákon 2005 januárjában, Európaszerte pedig 2005 márciusában jelent meg.