Outrage: bemutatta első dalát a budapesti Verticals

Újabb hazai underground szupergruppot üdvözölhetünk a színtéren Verticals néven, benne olyan bandák jelenlegi és extagjaival, mint a What On Earth, a Harmed, a Treasure the Sky vagy épp a Deflect. A zenekar alapításának ötlete két éve merült fel, viszont a srácok már ismerték egymást korábbról – alkalomadtán még játszottak is együtt -, így hamar kialakult egy kémia ahhoz, hogy idén év elejére teljes branccsal csapathassák. A felállás: Mosolygó Viktor (gitár), Vajjer Péter (gitár), Györki Bence (vokál), Mészáros Kevin (dob) és Rózsa Adrián (basszusgitár).

A zenekar fél év próba és finomhangolás után stúdióba is vonult, hogy felvegyék az elkészült anyagaikat, ennek legelső szegmense a most megjelent Outrage. A felvételt és a keverést, illetve a produceri munkálatokat is Ragó Norbert (ex-Show Your Otherside) követte el, amolyan nem hivatalos hatodik tagként. A dalhoz készült videoklipet Lányi Kristóf és Baráti Annamária rögzítette, a szerkesztést és az utómunkát pedig Szathmáry Ákos végezte.

A srácok elmondása alapján egyénenként és bandaként is leginkább az olyan protkópozitív zenék voltak rájuk hatással, mint a Knocked Loose, az Alpha Wolf, a Lotus Eater vagy a UnityX. Egyébként már most elvarázsolják őket az első reakciók, amik érkeznek a dalra, és nagyon bíznak benne, hogy ősszel nem köszönt be egy új (vagy régi) világjárvány, mert szívesen megindulnának a dalokkal élőben is. Emellett javában készül a következő ízelítő is, amiben egy vendég is feltűnik majd, a fiúk erről azt mondják:

Elég komoly cucc lesz.

Addig is itt van az Outrage, lehet ízlelgetni, mi pedig kíváncsian várjuk, mi csurran-cseppen még a friss hazai hardcore-jövevényektől.