Öt év után új dalt adott ki a Breaking Benjamin

A Breaking Benjamin közel öt év után új dalt adott ki, mely egyben egy mérföldkő is a zenekar életében, ugyanis húsz év után kiadót váltottak, és a Hollywood Recordstól a BMG-hez igazoltak. Az Awaken című új számról Jasen Rauch gitáros így nyilatkozott:

Ezen a dalon dolgozni valami új és izgalmas volt mindannyiunk számára. Sikerült jobban felfedeznünk, hogy kik is vagyunk valójában, miközben feszegettük a határokat, és kipróbálhattunk olyan dolgokat, amelyeket eddig még nem tettünk meg. Zeneileg igyekeztünk hűek maradni ahhoz, ami a Breaking Benjamin, de egyben egy új megközelítést is kipróbáltunk.

Nem valószínű, hogy a dalból csak egy egyszeri single lesz, mivel a zenészek még májusban így nyilatkoztak a jövőbeli terveikről:

Körülbelül négy dal készült el. Most egyfajta nyári szünetet tartunk. Ami egy album kiadását illeti, nem egészen rajtunk múlik. Mivel az év későbbi szakaszában lehet, hogy jövőre tolják a megjelenést, csak mert decemberben minden leáll, és így nem kapja meg azt a lendületet [az anyag], amit megérdemel.