Öntudatra ébredt, őrjöngő MI-ről szól a Bad Omens és Poppy közös dala


Az elmúlt majdnem egy hónap alapján bátran kijelenthető, hogy 2024 a kollaborációk éve. Mondjuk ez a 2022-es lemezével TikTok-szenzációvá vált Bad Omens és a tavalyi anyagával elektronikus babérokra törő Poppy esetében adta magát, ugyanis most szombaton indul a közös, 13 állomásos EU-turnéjuk, ami majdhogynem teljesen teltházas. Ennek örömére most kiadták közös dalukat, ami a V.A.N (Violence Against Nature) címet kapta, és egy igazi futurisztikus, industrialos időzített bomba.

A tételt a Bad Omens énekese, Noah Sebastian írta meg és producerelte, és külön érdekesség, hogy az ő hangja egyáltalán nem tűnik fel benne. Az énekes szerepkör teljes mértékben Poppy reszortja, aki egy öntudatra ébredt mesterséges intelligencia bőrébe bújik, aminek feltett szándéka az emberiség hűvösre tétele. A dal a zenekar következő kiadványán, a Concrete Foreverön kap majd helyet, ami a The Death of Peace of Mind lemezük Concrete Jungle című dalának univerzumát hivatott kibővíteni, sok-sok közreműködővel és egy jóval experimentálisabb hangzással. Ehhez egyébként már egy képregény is készült a Sumerian Comics égisze alatt.

A dal január 28-án és 29-én élőben is felcsendül Köln városában, és habár nagy eséllyel nem sokan fognak tudni ott lenni közülünk, van lehetőség egy live stream keretein belül végignézni a koncerteket, és átélni az újdonság varázsát.