Október végén jön Spencer Sotelo NIN-imádó szólólemeze

spencer sotelo

Majdnem kerek egy éve, hogy utoljára híreket hallottunk Spencer Sotelo régóta készülő Endur nevű szólóprojektje felől. A Periphery énekese tavaly októberben jelentette, hogy 100%-ig elkészült az indusztriál vonalas projektje debütáló albumával, és már csak a Sumerian Records döntésén múlik, hogy az anyag mikor jelenjen meg. A kiadó pedig pontosan egy év várakozás után döntött úgy, hogy eljött az idő: a lemez október 27-én érkezik American Parasite címmel.

 

A szólóprojekt itt szó szerint értendő: Spencer gyakorlatilag teljesen egymaga rakta össze és rögzítette a lemezt a vokáloktól a zenei alapok minden apró részletéig, kivéve az élő dobsávokat, amiket Pete Adams és Ernie Slenkovich (From First to Last) ütöttek fel. Az énekes korábban úgy írta le a cuccot, mint „Trent Reznor-imádás és nagyon súlyos industrial,” aminek a fő ihletforrása a Nine Inch Nails 1992 és 2007 közötti korszaka volt.

A lemezről már kinn is van az első hivatalos single, a Death Angel című darab, aminek a demója már elég régóta kering a neten, ez viszont már az a verzió, ami az albumon is rajta lesz.