Obscura: itt az első új szám, videóval

Amint arról pár hete beszámoltunk, február 5-én érkezik a Relapse Records gondozásában az Obscura negyedik albuma Akróasis címmel, ami  görögül hallást vagy meghallgatást jelent. Az új anyagon Steffen Kummerer alapító énekes/gitárost a legutóbbi nagylemezhez, a 2011-es Omniviumhoz képest teljesen új csapat kíséri – bár közülük Linus Klausenitzer fretless bőgőjátékát már a 2012-es Illegimitation című ritkaságválogatás újonnan rögzített feldolgozástételeiben is hallhattuk, Tom Geldschläger gitárosnak és Sebastian Lanser dobosnak viszont egyaránt ez lesz az első Obscura albumkreditje.

Az ötvenkét perces, minden eddiginél terjeszkedőbbnek, innovatívabbnak és dinamikusabbnak ígért anyagról most meg is érkezett az első teljes dal, mégpedig a címadó, ráadásul videoklippel együtt. És igen, az ott egy héthúros basszusgitár benne.

További fejlemény a lemezbejelentés óta, hogy a zenekar az új anyaggal Budapesten is fellép majd, egész pontosan április 6-án a Barba Negrában a Death (DTA) vendégeként.

Obscura-Akroasis[1]