Nyáron kijöhet a Killswitch Engage új albuma

Killswitch-2

A Killswitch Engage ebben a hónapban éppen az Anthraxszel turnézik Észak-Amerikában, Jesse Leach énekes pedig a turné közben a texasi KFMX rádióállomásnak számolt be arról, hogy mi a helyzet a banda következő lemezével. Azt már tavaly tudni lehetett, hogy a metalcore-alapbanda elkezdte írni a számokat a nyolcadik albumához, mostanra pedig már a felvételeknél tartanak:

Út közben is nagyban csináljuk a lemezt. Mike, a bőgősünk a szabadnapokon játssza fel a részét. A dobok már kész vannak. Olyan gyorsan dolgozunk ahogy csak tudunk, hogy minél hamarabb végezzünk vele. Nagyjából 20 dalunk van, amiből válogathatunk. 6-7 hónapon belül ki is tudjuk dobni a lemezt, remélhetőleg.

Az énekes hozzátette, hogy a banda még a nyári európai turné előtt szeretné befejezni a lemezt. A turné legtöbb állomásán egyébként az Iron Maiden előtt fognak játszani, a Maiden pedig június végén Sopronban, a Volt fesztiválon is fellép. A KSE menetrendjében a Volt ideje alatt pont 3 nap üresjárat tátong, szóval egyelőre egész jó esélyt látunk arra, hogy a két évvel ezelőtti hibátlan budapesti buli után újra megnézhessük Jesse-éket, de persze ez még csak heves spekuláció.