NSK hazai újdonságértesítő – terítéken az utóbbi hetek hazai underground termése

Ugyan facebookon folyamatosan értesítünk benneteket a hazai újdonságokról, de van amikor mi is el vagyunk havazva a közösségi webkettő erdejében, és van, amikor kimaradnak a fontosabb – számunkra releváns – hazai megjelenések. Most ezekről igyekszünk értesíteni benneteket egy cikk keretében infókkal, linkekkel, klippekkel meg minden jóval. Persze, volt, amit már kitettünk facebookra is, de jó visszanyúlni hozzájuk az oldal hasábjain is. Olvasni!

MARAUDERS – BAD BLOOD (TAYLOR SWIFT FELDOLGOZÁS)

A Death 2 Summer fesztivál egyik hazai fellépője lesz a kecskeméti Marauders legénysége, akik a modern rockzene fiatalos lendületével fejlődnek évről-évre némi kihagyásokkal. Márciusban a fiúknak megjelent a Pixie Dust című dala, amelyről mi is hírt adtunk, akkor a fiúk egy új EP-t ígértek Pigeonhole Principle címmel, amely érkezni fog, de addig is a – zeneiparban jelenleg is nagy vitatémának számító – streamszolgáltatások ellen kereszteshadjáratot indító Taylor Swift most taroló slágerét, a Bad Bloodot dolgozták fel, és még Kasza Tibi véleményét is kikérték. A számhoz klipet is forgattak a fiúk, ehhez pedig a Proving Ground Pictures állt a csapat rendelkezésére. A dal:

THE SEAT OF PAIN – DEVIANCE (EP)

Még a tavasszal mi is elővettük nektek a The Seat of Pain zenekart, hogy kb. ti is lássátok, hogy a „hazai west side” hogyan tolja a metalcore-t. A győri csapatnak a bemutatójában akkor már jeleztük nektek, hogy a fiúk új dalokon dolgoznak és érkezni fog egy háromdalos EP is. Ez most végre meg is érkezett Deviance címmel, amelyhez a srácot toltak is ahogy kell egy youtube playlistet, úgyhogy ha ideklikkeltek alant, akkor végig is tolhatjátok a metalcore zenekar friss anyagát. Amit egyébként bandcampen is meghallgathattok, sőt ingyen le is tölthettek

VERNAL – FLOWERS

Az esztergomi Vernal hazánk egyik legkirályabb új bandáda, kb. az annabarbi óta nem volt ilyen biztató és üdítően ható emo banda Magyarországon. A srácokat tavaly decemberben mi is bemutattuk, akkor a debüt demójuk viszonylag egész sok emberhez eljutott, talán nem véletlenül Dorog-Esztergom környékén a legnépszerűbbek: a pop-punk szcéna „fővárosa” ugye feltételezhetően nagyobb eséllyel élhet könnyedebb emo melódiákat, mint keményebb műfajok hallgatótáborai. Ettől független öröm volt hallani, hogy a fiúknál íródnak az új dalok, sőt még stúdózni is fognak. Méghozzá Varga Bencéhez (Have No Clue), azaz a Wonder Studioba vették az irányt (facebook || instagram), amit mi is ajánlunk emo és pop-punk felvétekhez. Facebookon a borítóképünkkel már előre jeleztük a Flowers érkezését, ami be is futott, de a facebook posztunk mellé most úgy gondoltuk nyesünk a gyűjtésünkbe is egy bekezdést erről a szuper klipről, amelyet egyébként Lőrinczi Gergely rendezett és vágott is. A srácoknak érkezni fog a debüt EP-jük is I Hope You’re Happier Than Me címmel. Várjuk!

POISON ALLEY – ALL GONE

Nagyon szeretjük a The Idorut. Ezért is voltunk nagyon boldogok akkor, amikor Bödecs András (ex-The Idoru/New Dead Project) nemrégiben egy már két éve a háttérben működő projekttel rukkolt elő, méghozzá a Poison Alley nevű – jelenleg kéttagú (Bödecs Andris és Czifra Miki) – formációval. A zenekar bevallása szerint már két nagylemeznyi dallal készen van, így idejét látták annak, hogy megmutassák az első dalt a fiók aljáról, amelynek nem más a címe, mint az All Gone és olyanok működtek közre benne, mint Mohácsi Matyi (ex-The Idoru/Shell Beach/GMW) basszusgitáron, Czifra Miki (New Dead Project/Am I God) gitáron, Szalkai Tibor (ex-The Idoru/Blind Myself) gitáron, Kocsis Máté (ex-The Idoru, Ghostchant) és persze Bödecs Andris (ex-The Idoru, New Dead Project). Aki bírja az Idorut, vagy a dallamos hardcore töltetű punk rockot sok-sok dallammal, annak marhára tetszeni fog a Poison Alley. Amúgy ősszel újabb felvétel/felvételek következnek, mi bízunk akár egy EP miharabbi érkezésében is. A keverés egyébiránt a TrashHill Studios-ban volt, a videót pedig Tóth Gergelynek köszönhetjük! Izgalmas projekt, hallgassatok bele.

ANN MY GUARD – PROMISE (SILLENT HILL FELDOLGOZÁS)

A fővárosi Ann my Guard egy fővárosi könnyedebb metal zenekar, akikkel már belefuthattatok az oldalon, hiszen amellett, hogy megboldogult Klipözön rovatunkban idén már szerepeltek, a tehetséges énekesnőjükkel, Baumann-Tóth Eszter Annával egy interjú is megjelent magazin hasábjain, amelyben a a modern zenekarmenedzselési eszközöket, a koncertszervezéss és a kiadókeresés folyamatát, valamint a nyugathoz képesti lemaradásunkat boncolgattuk a streamingszolgáltatások kihasználásának és a zenekarok támogatásának a tükrében. A csapat ezúttal Akira Yamaoka zeneszerző melódiáit dolgozta fel és rakta át egy új köntösbe, méghozzá a Sillent Hill soundtrack egyik tételét, a Promise (Reprise)-t dolgozták fel. A felvételek, a mix és a maszter a SuperSize stúdióban készültek Brucker Bence gondos felügyelete mellett. A feldolgozást itt tudjátok meghallgatni:

PLANETARY DIVIDE – SHEPHERD (KÖZR. RYAN KNIGHT – THE BLACK DAHLIA MURDER)

Szó se róla, Roncsák Marci egy nagyon király gitáros, és ezt a Plantery Divide projektben dalról-dalra is mindig bizonyítja, most pedig a Shepherd című dallal egyenesen leejteti az állunkat. Az alapvetően a progresszív metalcore és a deathcore mezsgyéjén pásztázó nemzetközi formáció bizony az Origin című, 2014-es debüt EP után most egy nagylemezzel fog előállni, amelyről már hallottunk egy dalt, méghozzá a korong egyetlen magyar nyelvű (népzenei elemeket is felvonultató) tételét, a Harmathasadást. Viszont a fiúk elérkezettnek látták az időt arra, hogy egy újabb dalt mutassanak be a Self-Titled nagylemezről, méghozzá a Shepherd című számot, amelyben Ryan Knight is elnyom egy szólót a The Black Dahlia Murderből, ami azért magunk közt szólva elég durva vendégszereplés. Hallgassátok meg, megéri:

TREASURE THE SKY – DIVE IN DESPERATION (EP)

Májusban a Nuskull Magazin hasábjain debütált a Treasure the Sky zenekar, akik metalcore-t játszanak, az akkor írt bemutatónk minden részletre kiterjed a srácokat illetően, így a fölösleges köröket nem akarjuk lefutni (inkább kattintsatok és olvassátok el, megéri). A srácok már akkor ígérték a Dive In Desperation című EP-nek az érkezését, amely júliusban végre meg is jelent, azonban erősen árnyalta a lemez megjelenésének a körülményeit, hogy a zenekart meglopták, ezzel kapcsolatban ezt a facebook posztot olvassátok el. Itt üzenjük annak, aki meglopta a csapatot, hogy van egy speciális hely számodra a pokolban, addig gazdag kéztörés kísérje az utad, a többit kisípoljuk. Az ötdalos EP-re egyébként felkerült egy magyar nyelvű dal is (pontosabban feldolgozás, hiszen Babitstól a Fekete Ország csendül fel). Valamint Halák Árpi, aki szerencsére imád vendégszerepelni hazánk kis csapatainak a dalain is hallatja a hangját a Triangle-ben, sőt Nádasi Richárd is hozzájárult a The Ordeal című dalhoz. Íme az EP:


KIES – EZ MÉG CSAK A KEZDET (EP)

Kecskemét és Kerekegyháza már az nCore-on is hódít! Viccet félretéve, az általunk is már bemutatott formáció, a KIES a flaneles szoft-grunge hazai üdvöskéje, Foo Fighters ide vagy oda, ezek a srácok megráztatják a segged. A bemutatkozó dal/klip a fenti linken már csekkolható volt korábban, most pedig megérkezett a teljes debüt EP, az Ez Még Csak A Kezdet. Nagyon rádiórock, de hát ilyen is kell, nem? A meghallgatáshoz ajánljuk, hogy a kockás inged szedd ki a szekrényből.



WHAT ON EARTH – LET’S LEAVE FOR… (KÖZR. PETER JOHN KISS – EX-TILL WE DROP)

A mi közreműködésünkkel is megrendezésre kerülő Death 2 Summer fesztivál Marauders melletti egy másik hazai fellépője az easycore-ban utazó What On Earth legénysége, akik nemrégiben találták meg új énekesüket Nicolaus Hans Arnold személyében, aki amúgy amellett, hogy szólóban nyomja a The Unbroken Promise ex-énekese is egyben. Májusban gondolták úgy a skacok, hogy felvesznek egy új dalt az újdonsült énekessel, amelyhez még – a mostanában a Show Your Otherside tájékán besegítő – Pete-et, azaz a megboldogult Till We Drop exénekesét is meginvitálták. A dal címe Let’s Leave For… lett és itt tudjátok meghallgatni:

DOWN FOR WHATEVER – ALPHA & OMEGA

Egy újabb Death 2 Summer fesztiválfellépőt ismerhettek meg a Down For Whatever zenekarban, amely mintha az AWS-hez hasonlóan a modern metalzene kötelékében kíván egyre feljebb és feljebb lépdelni. Ehhez pedig megfelelő alapnak tűnik az Alpha & Omega című dal, amelyben Diószegi Kiki egész jó hangot hallat. Modern metalzenénél az egyik legfontosabb, hogy az énekes torka tudjon olyan melódiákat hozni, amelyek ragadnak és ez úgy tűnik itt egész jól megvan. A fiúk forgattak is egy imidzsklipet a No Silence Studio-ban felvett és kevert dalhoz a Tri-Angle csapata segítségével, amelyet itt csekkolhattok is, és ne feledjétek, hogy a What On Earth és a Marauders mellett ősszel megleshetitek őket a Death 2 Summer fesztiválon!

BLIND MYSELF – ARCCAL A SAVNAK [S07E01]

Beteg. Ennyit tudunk mondani egyszerűen az új Blind Myself klipre, amelyet a hetedik albumuk első dalához készítettek a fiúk és valami elképesztően imádjuk. Tóth Gergőek egy őrült, +18-as klippel sokkolnak, a Gráf Pictures eléggé kitett magáért. Drogok, kurvák meg vér. Megnézni: