Novemberben jön az új Vola, itt egy friss dal

Egyik kedvenc feltörekvő progbandánk, a 3/4 részben dán és negyedrészt svéd Vola bejelentette, hogy november elsején érkezik negyedik nagylemezük, a Friend of a Phantom. Az anyag három évvel követi elődjét, a Witnesst, most pedig befutott róla a második ízelítő a Break My Lying Tongue képében. Ezen kívül pedig a már korábban kijött Paper Wolf is helyet kap rajta, illetve még hét teljesen vadonásúj darab, rögtön az elsőben egy nem várt vendéggel:

  1. Cannibal (feat. Anders Fridén – In Flames)
  2. Break My Lying Tongue
  3. We Will Not Disband
  4. Glass Mannnequin
  5. Bleed Out
  6. Paper Wolf
  7. I Don’t Know How We Got Here
  8. Hollow Kid
  9. Tray

Adam Janzi dobos így vélekedett az új anyaggal kapcsolatban:

Volt időnk feldolgozni a Witnesst, és hagyni, hogy az utóhatásai belénk ivódjanak, ami meghatározta a Friend of a Phantomhoz való hozzáállásunkat. Változott a személyes ízlésünk, változott a hangszereléshez és a dalszerzéshez való megközelítésünk, változott az életünk, idő telt el, és kalandokba keveredtünk. Bármilyen melankólia is volt az előző anyagon, az csak nőtt és az új album központi részévé vált. Úgy érzem, hogy a zenekar felnőtt és elérkezett egy új, érettebb pillanatához.

Mutatjuk is a szokásosan igényes képi világgal felvértezett klipes dalt, alatta pedig a borítót.

A Vola egyébként rögtön az anyag megjelenése után útra is kel Európa-szerte, hogy bemutassák azt, hozzánk legközelebb november 14-én jönnek a bécsi Flexbe. A vendég a holland szimfometalos Delain énekesnője, Charlotte Wessels lesz.