Novemberben jelenik meg Fieldy szólólemeze

korn fieldy

Szinte napra pontosan egy éve írtunk arról, hogy a Korn bőgőse, Fieldy már az utolsó simításokat végzi a szólólemezén, ami a Bassically címet viseli. Hát, nem siette el azokat a bizonyos simításokat, mostanra viszont – kilenc évnyi munka után – tényleg teljesen elkészült a lemezzel, ami november 15-én meg is jelenik. A basszer PledgeMusic-oldalán bele is lehet hallgatni pár dalba, és kizárólag ugyanitt lehet előrendelni is a lemezt, nyilván mindenféle egyéb csecsebecsékkel együtt, akár Fieldy egyik signature basszgitárját is be lehet szerezni.

A bőgős korábban azt mesélte az albumról, hogy szélsőségesen változatos lesz: lesznek rajta jazz fúziós, punk, latin, blues és reggae témák is, a felvételekhez használt hangszereket pedig azt mondja, fel sem tudná sorolni – de annyit azért elárult, hogy a keze ügyébe került többek között egy Fender Jazz Bass, néhány fretless példány, sőt, még egy 15 húros basszusgitár is.

A lemezre 17 szám kerül fel, némelyikben feltűnnek a Korn további tagjai, illetve a P.O.D. dobosa, Noah „Wuv” Bernardo is. A konkrét számlista és a borító így néznek ki:

fieldy bassically1. Bass O’ Rama
2. Charlie Brown
3. Step Right Up
4. Buck of Funk
5. Basque K Cinco
6. 15 String Exodus
7. JD Fresh
8. Zibba Zibop
9. Check This Out
10. Bass Invaders
11. I Wuv Bass Mon
12. 5 String Graffiti
13. Dance Your Bass Off
14. Give Me 5
15. You Can Do It
16. Mr. Bassmen
17. Bass Age

Ezek közül a Bass ’O Rama, a Step Right Up, a Basque K Cinco, a Zibba Zibop és a Mr. Bassmen tételekben a Korn ütőse, Ray Luzier dobol, tamburinozik meg minden egyéb cuccokon csörömpöl. Az I Wuv Bass Monban Wuv dobol és Brian „Head” Welch énekel, a JD Fresh-ben Jonathan Davis beatboxol, a Give Me 5-ban pedig Steve Licata gitáros lesz a vendég.