Nova Rock: eredményhirdetés

A Skalar Music Hungary jóvoltából az elmúlt egy hét során két Nova Rock-bérletet lehetett nyerni tőlünk, amiért öt könnyebb, jó, inkább nehezebb kérdésre kellett válaszolni. Több mint ötven levelet kaptunk, ezek pedig amellett, hogy olykor érezhetően baráti körök hullámszerűen másolt válaszait tartalmazták, egyfajta típushibákat is kirajzoltak. A legnehezebb kérdésnek feltehetően az elsőt és a harmadikat találtátok, legalábbis mindkettőnél módszeresen megszaladt a tippelések száma, ugyanakkor itt kell talán szót ejteni arról, hogy sem a Sepultura-átiratok, sem az egyszavas „Iron Maiden” válaszok nem adtak helyes választ a kérdésre, függetlenül attól, hogy tényleg több opció is releváns volt. Alapelvünk volt, hogy minden kérdésre kielégítő választ adjon a Google, hiszen mi is innen dolgoztunk. A következőkben álljanak itt a helyes válaszok, válaszlehetőségek:

1. Mikor került először megrendezésre a Nova Rock, és melyik volt az a zenekar, amelyik fellépésének napja előtt már hónapokkal előre bejelentette a közönségnek, hogy az azt követő két évben nem fog fellépni Ausztriában?

A helyes válasz: 2005 és Die Ärtze.


2. Melyik évben lett először két színpadra bontva a felhozatal?

A helyes válasz: 2006, de a 2007-et is elfogadtuk, mert addigra vált valóban köznevesültté a Red és Blue Stage-ek elnevezése. Mivel a beérkező válaszok is az alábbi két opció között oszlottak meg, nem szerettük volna, hogy az eleve nehezebb feladatsorban ezen bukjon el bárki is a lehetőségtől.


3. Az idei felhozatalban melyik zenekar mondhatja el magáról, hogy egyik dalát egy hardcore-banda is feldolgozta?

Több lehetőséget is elfogadtunk, ha valóban hardcore-banda volt a feldolgozó, mi pedig a főoldalon is megtalálható Grave Maker-interjúra gondoltunk, hiszen a srácok a The Sounds „Riot!” című dalához készítettek átiratot legutóbbi nagylemezükön. Amennyiben a kívánt kritériumok tükrében meg volt jelölve a feldolgozó és a feldolgozott is, már elfogadtuk a választ.


4. Eddig hányszor állt Jonathan Davis a Nova Rock színpadán, és hányszor lett volna erre lehetősége?

Eddig egyszer, saját szólóprojektjével, de a Kornnal 2006-ban is lett volna lehetősége, csak a koncert lemondásra került.


5. A júniusi fesztivál felhozatalából mondj három olyan zenekart, amelyek biztosan átjutnak Magyarországra is a nyár folyamán!

Itt a szabad asszociációé volt a terep, lényegében bármit lehetett írni, akik vagy klubkoncerten, vagy más hazai fesztiválokon is tiszteletüket teszik a nyár folyamán. Az őszi bulikat már nem fogadtuk el, éppen a brutálisan nagy választék miatt – azért ebből is lehetett mit csipegetni. A teljesség igénye nélkül: Bring Me The Horizon, Architects, Thirty Seconds To Mars, BoySetsFire, First Blood…


A nyerteseket e-mailben értesítettük saját adataik és személyazonosságuk védelmében, és köszönjük a válaszokat!