Nosztalgiabulit nyom a Rockmaratonon az Insane

28660790_10160250798425691_1052132773332374083_n[1]

Több hónapnyi bejelentéseket követően végre összeállt az idei Rockmaraton programja. A szervezők tegnap jelentették be az utolsó fellépőket, amelyek közül a legnagyobb dobás ezúttal egy hazai név: a fesztivál első napján újra összeáll a jó ideje inaktív Insane, akik a 2008-as Our Island – Our Empire sikerlemezük tizedik születésnapját ünneplik meg, az akkori tagsággal (Molnár Bálint – ének, Tóth Berci – ének/basszusgitár, Kádár László – gitár, Brünner Béla – gitár, Érsek Gábor – dob).

Persze jött még pár külföldi húzónév is: NYHC fronton a Madball erősíti tovább a névsort, goth vonalon pedig a The 69 Eyes és a Tiamat is érkezik Dunaújvárosba. Mellettük fellép a belga speed metalos Evil Invaders és Lettország első számú metálbandája, az extrém folk vonalas Skyforger is – utóbbi két zenekar két magyar bandát, a Watch My Dyingot és a Fostartályt helyettesíti, akik személyes okok miatt mondták vissza a már bejelentett fellépéseiket. Az utolsónak érkezett hazai bandák közt pedig olyan nevek szerepelnek, mint például a Téveszme, az Ektomorf, a Haw, a Vendetta Inc. és a Counter Clockwise.

Az idei ‘maraton július 9-14. között zajlik majd a dunaújvárosi Szalki-szigeten, a legfontosabb fellépők között olyan bandákat találunk, mint a Cannibal Corpse, az Overkill, a Crowbar, a Thy Art is Murder, a Sick of It All, a Brujeria vagy az Alestorm. A teljes programot és az egyéb infókat megtalálod a fesztivál hivatalos oldalán.