No Regret Productions: bulik jövőre

Az utóbbi hónapokban a fővárosi undergroundban már egyre jobban csengő névvé vált a No Regret neve, amely egyesülés a For The Kidshez hasonlóan közösségi kézben tartva igyekszik Budapestre hozni kisebb hardcore és metalcore-bulikat, hogy ezzel is kialakíthasson egy állandó közönséget és az ehhez szükséges összetartást. A szervezők idén a német melodikus hardcore bandát, a Lasting Tracest, valamint a portugál youth crewt, a Critical Pointot hozták el a Szabad az Ába, jövőre azonban nagyobb nevek is felbukkannak majd Budapesten.

Elsőként február 9-én lép fel Budapesten az olasz metalcore-banda, a Before Today Collapses, akik a modern dallamos hardcore-t keverik metalcore-ral, valahol félúton a Misery Signals és a The Ghost Inside által megihletve. A zenekar helyi szinten már kellőképp bizonyított (erről tesz tanúbizonyságot a tizenháromezer Facebook-lájk is), így most első önálló Európa-turnéjának keretein belül debütálnak hazai színpadon, ahol a fővárosi színtér már ismert alakjai, a nemrég új EP-vel jelentkező Orient Fall, a hamarosan debütalbummal jelentkező Octahed, valamint a már új dalait író Brainlust kísérik majd a zenekart. Az eseményt a Facebookon itt jelölheted, nálunk pedig itt találod.

Rá egy napra két év után ismét Budapestre látogat Davin Bernard vegan straight edge-zenekara, a Kingdom, akik idén megjelent Threads című dalcsokrukat fogják bemutatni a műfaj (és azon belül is a végletesen agresszív NYHC) szerelmeseinek. A zenekar ezúttal az egykori Szabad az Ában, a Trafikban lép fel, vendégként pedig a kilencvenes években otthonosan mozgó Wrong Answer kíséri majd bandát, akik szintén Philadelphiából jönnek, európai kísérőpartnerük, a Daydream pedig egy módfelett friss cseh hardcore-banda: további információkkal hamarosan jövünk, annyi bizonyos, hogy a jegyár 1500 forint lesz, és hogy a hangulat épp annyira lesz garantált, mint legutóbb. A Facebookon itt találod a bulit, nálunk pedig itt.

Március végén a Tukker Bookinggal közös összefogás eredményeképp a brit Bastions és a visszatérő svéd No Omega váltják majd egymást a Szabad az Á színpadán, aminek főképp a kísérletező metalcore és a zajos hardcore szerelmesei örülhetnek, hiszen mindkét banda tisztában van a disszonáns hangulatfokozásnak és az agresszió adagolásának minden csínjával-bínjával. Mivel fiatal zenekarokról beszélünk, mindkét esetben kellő motivációra lelünk, legyen szó akár dalírásról, akár koncertezésről (példának okáért a Bastions a szigetországban végig is kísérte az eredeti felállású Gallows utolsó turnéját), így biztosra vehetjük, hogy energiában és zajokban nem lesz hiány az este folyamán. A koncerten egy hazai vendég is fel fog lépni, ám erről egyelőre nincs további információ. A koncert a Facebookon itt kapott eseményt, nálunk pedig erre találod meg.

Hét évnyi működés után feloszlatja magát a német modern hardcore-banda With Open Arms, ám a zenekar még a koporsó lecsukódását megelőzően körbeutazza Európát, hogy még egyszer utoljára megmutathassa, hogy a német színtéren miért volt igazán megbecsülve a banda. Igazi csiszolatlan gyémánttal van dolgunk, amely sosem forrott ki igazán, ám bármiben is próbálta megtalálni a hangját, mindig a lehető legtöbbet hozta ki abból. Nem is véletlen, hogy a srácok olyan zenekarok előtt bizonyíthattak, mint a No Turning Back, a Your Demise, a Deez Nuts vagy a Strength Approach: egy erőteljes hangzású bandától búcsúzik a színtér, így vétek lenne kihagyni a koncertet. A banda vendégei a mostanság kevésbé aktív Think Again, a zajkirály Wasted Struggle és a Hanoi lesznek, további információkkal hamarosan jövünk. A buli a Facebookon erre található, nálunk pedig itt kattinthatsz rá.

Végül, de nem utolsó sorban május végén ismét kaphatunk egy kisebb ízelítőt a brit hardcore undergroundjából, ugyanis ahogy legutóbb augusztusban az Abolition adott bulit a Dürerben (novemberben pedig egy War Charge-tag is itt volt az emobandájával), úgy most a Broken Teeth és a Survival tart majd interaktív bemutatót abból, hogy hogyan érdemes a kilencvenes évek hardcore-hangzását a lehető legerőteljesebb formában felidézni és továbbgondolni. Így pedig mire lehet számítani? Irdatlan groove-okra, hatalmas riffekre és végeláthatatlan mosh-lehetőségre, főképp, hogy az este folyamán fellép Ausztria egyik leginkább figyelemreméltó hardcore-reménysége, a Demonwomb, valamint a The Last Charge is, akiket aztán igazán nem kell bemutatnunk a publikumnak és a műfaj szerelmeseinek. Az eseményt a Facebookon itt jelölheted, nálunk pedig itt találod meg.