Nirvana-koncert volt egy Foo Fighters-koncerten

Hiába viccelődött Krist Novoselic nemrég azon, hogy azért nem játszanak Dave Grohllal Nirvana reunion bulikat, mert megpróbálták elérni Kurt Cobaint, de se telefonon, se emailben nem válaszol, a ’90-es évek talán legfontosabb zenekarának megmaradt tagjai most mégis újra összeálltak egy rövid koncert erejéig. Történt mindez a múlt hétvégén a kaliforniai CalJam fesztiválon, a Foo Fighters saját buliján.

Foo-ban ugye alapból ott játszik Grohl, meg Pat Smear, a Nirvana egykori turnégitárosa is, akik le is nyomták a saját műsorukat a zenekarukkal, majd a ráadásban jött Novoselic meg a vendégfrontemberek nosztalgiázni. Összesen hat Nirvana-szám hangzott el: a Serve the Servantsben, a Scentless Apprentice-ben és az In Bloomban John McCauley énekelt; a Breedet, a Smells Like Teen Spiritet és az All Apologiest meg Joan Jett nyomta. Alább lehet nézni a videót az egészről.

A Nirvana egyébként először 2014-ben, húsz évvel Cobain halála után állt újra színpadra először, azóta néha eljátszanak együtt pár dalt különböző kiemelt eseményeken, ez a mostani a negyedik ilyen megmozdulásuk volt.