nine inch nails – zseniális

Akár tetszenek az eddigi számok, akár nem, egy dologban egyet érthetünk – a körítés zseniális.

A nine inch nails új lemeze, a year zero az utóbbi évtized legdurvább promócióját kapja. Arról már múlt héten beszámoltunk, hogy néhány srác talált Valentin nap előtt egy pendriveot, rajta a nin egyik új számával, a My Violent Hearttal. Már akkor sejtettük, hogy ez egyfajta reklám, de azt nem sejtettük, hogy ez csak egy apró része!

A year zero egy koncepciólemez-duó első része. 15 évvel repít minket előre a jövőbe, amikor az amerikai kormány a biológiai terror ellen bevezet egy új szert, amit minden ételbe, italba befecskendez – és ami szépen a civilizáció bukását okozza. Trent ezt a folyamatot zenésítette meg, amit ő csak úgy jellemzett: „Egy soundtrack egy nem létező filmhez.”

A promóció pedig magáért beszél: nem csak „elhagyott” usb-meghajtókat találtak a rajongók, hanem egy pólót is. A stábhoz tartozó pólón egy felirat látható: ‘I Am Trying To Believe”. Némi utánanézés után kiderült, hogy ez a szöveg az iamtryingtobelieve.com-ra utal, amely egy elkeseredett ember okfejtése 15 év múlváról, amit az új kezdetként emlegetnek, avagy a nulladik év (year zero)…

Az USB-meghajtókon nem csak mp3ak voltak; ezen kívül a My Violent Heart végén található statikus zajt lefuttatva egy spektografikus gépen igen különös képet láthatunk. Az égből lenyúló kart csak úgy nevezik, a Jelenlét. Vajon csak az új csodaszer által előállított tömeges hallucinációról van szó, vagy felsőbb beavatkozásról?

Talán ebből a rövid összefoglalóból is látszik, hogy az új lemez körítése nagyon ki van találva. Reméljük, hogy a tartalom is hasonlóan remekre sikeredik!

Egyébként Trent Reznor szerepelni fog a következő Queens Of The Stone Age lemezen is, mint vendégénekes.

Forrás @ Wiki
A csodaszerről készült weblap – 15 év múlva
Hallgass bele a lemezbe!