Nincs bírás az Architectsszel – Új dal, új klip, ősszel új lemez

Valószínűleg a brit Architects legénysége le akarja pipálni az August Burns Red srácait a körzeti buzgómócsing-bajnokságon: nem egész másfél éve jelent meg a metalcore-zenekar sokakat megosztó kilencedik lemeze, a For Those That Wish to Exist, de idén ősszel már érkezik is a folytatása. Október 21-én az Epitaphnál lát napvilágot a The Classic Symptoms of a Broken Spirit, amin nemcsak a korábban kiadott When We Were Young lel végre otthonra, hanem a most megjelenő legfrissebb dal, a Tear Gas is.

Az új dal leginkább az előző lemez industrial-bombájára, az Animalsre hajaz, és noha szövegét tekintve nem történt nagy változás, a videót elnézve mindenképp masszívat lépett előre (vagy hátra) a banda: leforgatták ugyanis karrierjük legkomolytalanabb, legbugyutább klipjét az Electric Callboy srácaitól kölcsönzött parókákban. A sztoriból nem sok minden derül ki, de nagyjából egy b-kategóriás horror-burleszket látunk egy, a Chernobyl sorozatból megismert reaktorban, ahol épp maghasadás(?) folyik. Amennyire szórakoztató, annyira kínos is az egész látvány, viszont minimum egyszer kötelező a megtekintése.

Az új albumról egyelőre nem sok infó van azon túl, hogy teljesen „házon belül” folytak a munkálatok, rögtön a For Those’ kiadása után, valamint hogy három jelzővel írták le a fiúk a közelgő anyagot:

Szabad, játékos és spontán.

Mutatunk még egy dallistát is, rögtön a „Sammy Hill Show” előtt:

  1. Deep Fake
  2. Tear Gas
  3. Spit the Bone
  4. Burn Down My House
  5. Living Is Killing Us
  6. When We Were Young
  7. Doomscrolling
  8. Born Again Pessimist
  9. A New Moral Low Ground
  10. All the Love in the World
  11. Be Very Afraid