Nightmare: bemutatta legújabb dalát a Within Destruction

Megérkezett a szlovén Within Destruction legújabb dala, ami a Nightmare címet kapta. A korábban slam/deathcore-ban utazó csapat folytatja a 2020-as, a szcénában nagy port kavart Yokai lemezük hangzásvilágát: tehát helyenként nu metalos, trapes, metalcore-os megoldások alkalmazása, lehetőleg minél több japán (azon belül is főleg animés) popkulturális utalgatással.

A Nightmare-ből nagyjából csak ez utóbbi hiányzik, cserébe kapunk óriási kórusokat, amiket a banda előtte nem nagyon csinált. A „zenekar zenél” kaliberű klipből az is kiderül, hogy a létszám is pöppet megcsappant, ugyanis tavaly kilépett a másik gitáros, Francesco, így hárman maradtak a fiúk, ének-gitár-dob fronton. A dal keverését és maszterelését Jeff Dunne (Motionless in White, Ice Nine Kills, Veil of Maya) végezte. Egyelőre nem tudni semmit a következő hanganyagról, viszont a srácok sűrűn hangoztatják, hogy ez az új fejezetük első állomása.

A banda már kétszer kényszerült lemondani a hazai fellépését a koronavírus miatt, viszont nagyon úgy néz ki, hogy idén már semmi nem állhat az útjukba, hogy szeptember 29-én bevegyék az új Dürer kistermét. Azt egyelőre nem tudni, hogy kik lesznek az előzenekarok, de amint kiderül, jelentkezünk.