Nemet mondunk a háborúra! – Megszólalt az orosz Slaughter to Prevail az ukrán krízis kapcsán

Nagyjából csak az nem értesülhetett az orosz-ukrán konfliktusról, aki az elmúlt napokat-heteket egy barlangban töltötte valahol a világ egyik legelzártabb zugában. A hirtelen eszkalálódott háború természetesen a zenészeket sem kímélte, több ukrán metalbanda (Jinjer, Drudkh, White Ward stb.) is megszólalt a témában, hol az elkeseredettségüknek, hol a haragjuknak adván hangot, vagy éppenséggel azért, hogy tudassák a rajongóikkal, hogy biztonságban vannak és hálásak a kapott támogatásért.

Most a „másik” oldalról is érkezett egy nyilatkozat, mégpedig napjaink egyik leghíresebb orosz metalbrigádja, a Slaughter to Prevail szólalt meg az ügyben. A rendszerint AK-47-eseket fitogtató nu metal/deathcore-kompániától különösen érdekesnek bizonyult a Facebookra kirakott álláspontjuk:

Nemet mondunk a háborúra! A zenekarunknak semmi köze nincs a politikához, egyik oldalt se pártoljuk. Mi a világ békés lakóiért és a világbékéért vagyunk. SEMMILYEN katonai akciót nem fogadunk el. Kívánjuk mindenkinek és a szeretteinek, rokonainak, barátainak, hogy maradjanak biztonságban és reméljük, hogy ez a rémálom mielőbb véget ér.

A srácok pár év leforgása alatt az egész metalvilágot meghódították, második lemezükről, a Kostolomról itt írtunk. Jó látni, hogy szorult emberség a démoni maszkok mögé.

Később pedig befutott még egy nyilatkozat, ezúttal videó formájában, amiben az énekes, Aleksandr Shikolai, vagyis Alex Terrible angolul szólal meg. A már eddig elmondott dolgokon kívül kitér arra, hogy hiába vannak fegyverek és tankok a klipjeikben, mégis nyomatékosan ellenzik a háború bármilyen formáját, és arra kérik a világ polgárait, hogy ne tekintsenek minden orosz emberre bűntársként az országuk vezetésének döntései miatt. Mutatjuk is a videót: