Nem kell sírni, 14 év után itt egy új See You Next Tuesday-aprítás

Most már egész biztos, hogy mielőtt beköszöntene a zombiapokalipszis, a tényleges halottak előtt a halottnak hitt zenekarok támadnak fel. Mai versenyzőnk e téren a michigani See You Next Tuesday, akik cirka 14 év után adtak ki frissen egy új dalt, a Hey Look, No Crying pedig az első felvezetője a matekos grindcore-banda jövőre megjelenő harmadik lemezének, a Distractionsnek.

A 2004-ben eredetileg poénból indult zenekar (elég csak a nevüket nézni, ami egyenes utalás az angol cunt – vagyis picsa – szóra) hamar belopta magát az emberek szívébe, olyannyira, hogy két EP-t követően, két egymás utáni évben (2007-08) ugyanennyi nagylemezzel is megörvendeztették a nagyérdeműt. Arról nem is beszélve, hogy olyan bandákkal osztották meg a színpadot, mint mondjuk az August Burns Red, a Suicide Silence, a Despised Icon vagy a Job For a Cowboy. 2009-ben aztán feloszlottak és pár próbálkozást követően végül 2015-ben tértek vissza teljes mellszélességgel, akkor lőtték fel a Facebook-oldalukat is, viszont onnantól fogva újabb hét évet kellett várni az első friss hanganyagra.

A dal egyébként – Chris Fox énekes elmondása alapján – az elmúlásról, korosodásról szól, illetve az elillant pillanatok, emlékek gyászolásáról. A lemez teljes egésze is erőteljesen a halál és a megszűnés gondolatát járja majd körbe. A srácok úgy érezték, hogy ez a szám és a hozzá készült klip lesz az ideális visszatérés ennyi kihagyott év és elszalasztott lehetőség után: