Nem fog feloszlani az Architects

architects-continue-full-band[1]

Nem áll le az Architects az idei évre lekötött koncertek után, a tavaly elhunyt Tom Searle gitáros nélkül is folytatni akarják – ezt maga Dan Searle dobos árulta el egy igencsak mély interjúban, Dan P. Carter angol rádiós műsorvezető podcastjában. A több mint másfél órás beszélgetés egy komoly érzelmi hullámvasút, nagyrészt személyes témákkal és szívszorító pillanatokkal, de például az is kiderül, hogy Tom olyannyira nem számolt a halállal, hogy még másfél héttel a vége előtt is azzal a szöveggel fordult a kórházi nővérhez, hogy lőjön róla egy fotót, mert „új profilkép kell neki a Tinderre.” Mindezek mellett természetesen szóba került az Architects jövője is.

Ezzel kapcsolatban Dan elmondta, hogy a zenekarnak több kész dala is van még, amiket a két testvér közösen írt nem sokkal az All Our Gods Have Abandoned Us album befejezése után, és „amiket az emberek még hallani fognak.” Mindemellett pedig az elmúlt hónapokban Tom helyettesével, a Sylosisból ismert Josh Middletonnal is írtak már néhány új dalt.

Habár köztudottan Tom volt a zenekar legfőbb zenei agya, „riffgyárosa”, de Dan elmondása szerint az utóbbi pár lemezen ő is sokat segített a testvérének az általa megírt témák kész dalokká formálásában. A dobos emellett az utóbbi időben gitározni is elkezdett, és elmondása szerint egyáltalán nem szándékosan, de Tom védjegyszerű hangzásához egészen hasonló témákkal áll elő.

Ami pedig Middletont illeti: Dan szerint Josh sok éve a zenekar közeli barátja, többször is kisegítette már az Architectset, ha épp egy beugró zenészre volt szükségük, sőt, Tim Hillier-Brook gitáros 2012-es távozása után valósággal könyörögtek neki, hogy szálljon be hozzájuk. Az is konkrétan Tom ötlete volt, hogy ha esetleg a betegsége miatt pár koncertet ki kell hagynia, Josh ugorjon be a helyére – így aztán valószínű, hogy ha nem is teljes értékű tagként, de továbbra is őt láthatjuk majd a színpadon a zenekarral.

A teljes beszélgetés a Someone Who Isn’t Me podcast hivatalos oldalán hallgatható végig. Ha van rá másfél órád, és jól megy az angol, mindenképp erősen ajánlott anyag.

A csapat augusztus 15-én újra Budapesten koncertezik, ezúttal az Akvárium nagytermében.