Négynapos koncertsorozat kezdődik Budapesten a szombathelyi Punkmaraton megsegítésére

A szombathelyi Punkmaraton Fesztivál megmentésére az NPU Booking egy négy budapesti állomásból álló koncertsorozatot szervezett, amely ezen a héten szerdától szombatig zajlik 3 különböző helyszínen. Május 10. és 13. között a Riffben, az Aurórában és az óbudai Voice-Beat / Terem komplexumban összesen 18 zenekar lép fel, köztük olyan nevek, mint:

  • Cross Joint Crash
  • Gipsy SS
  • Fideath
  • tHE sNOBS
  • Francesco és a haverok
  • Disdain
  • Fuck Bad Things

és még sokan mások. A további fellépőket és a részletes programot megtalálod az eseménynél.

Alább pedig mutatjuk a szervezők közleményét a fesztivál múltjáról és jelenéről:

Save The Punkmaraton!

Kedves Emberek!

A Punkmaraton Fesztivált 22 éve hívta életre 3 lelkes amatőr, 2001. januárjában rendezték meg először a szombathelyi OMK-ban. A következő években három alkalommal, két helyszínen, a Végállomásban és a Szövő utcában gyűltek össze a punkrajongók. Már az első rendezvények rendkívül sikeresek voltak, alkalmanként többszáz fő érkezett különféle „punkvonatokkal” az ország minden pontjáról.

Az ezt követő hosszabb szünet után 2015-ben új lendületet vett a fesztivál, azóta minden évben a Végállomás Klub ad teret állandó helyszínként az egyre népszerűbb rendezvénynek.

Az utóbbi három év nehézségei – covid, gazdasági gondok, rezsiemelkedés – a Punkmaratont sem kerülték el. A költségek egyre magasabbak lettek, a szervezés egyre nagyobb anyagi áldozatokkal járt. A tettre kész csapatnak köszönhetően sikerült ugyan minden évben tető alá hozni a bulit, de a bevételek ennek ellenére folyamatosan csökkentek. Így a 2022-as évet már több százezer forintos mínusszal zárta a rendezvény.

A szervezők lelkesedése ennek ellenére töretlen, nem szeretnék, hogy megszűnjön egy ilyen nagy hagyományokkal rendelkező, népszerű fesztivál. Ehhez azonban most a Ti segítségetekre is szükség van! A Punkmaraton filozófiájának megfelelően természetesen nem „ingyen” kérjük a segítséget, szeretnénk cserébe adni is valamit.

Méghozzá nem is akármit – a Punkmaraton májusban Budapestre költözik! Egy négynapos, különböző, népszerű helyszínekre szervezett programsorozat formájában szeretnénk a támogatásotokat kérni. Cserébe minden alkalommal remek zenekarokat, kiváló hangulatot ígérünk nektek. Bízunk benne, hogy kezdeményezésünk elnyeri a tetszéseteket, és közösen bulizhatunk annak érdekében, hogy a Punkmaratonnak továbbra is biztos helye legyen Szombathely zenei életében.

Előre is köszönjük a bizalmatokat!