Négy új nevet jelentett be a Fekete Zaj

Tovább alakul az idei, 15. jubileumi Fekete Zaj lineupja. Az augusztus 15. és 19. között a Mátrában megrendezett fesztiválnak az utolsó két napjára érkezett két-két új név: vasárnapra 6363 és a holland Bong-Ra, hétfőre pedig a finn Maustetytöt és a Platon Karataev. Ezzel együtt a fesztivál egyik amerikai húzóneve, a Glassing lemondta a fellépését, amit ígéretük szerint jövőre igyekeznek bepótolni.

A fesztivál vonatkozó közleménye:

Vasárnap az underground slágerek kedvelőinek biztosan izgalmas lesz: őrült ugrálást, húzós 4/4-eket és fülsimogató melankóliát kapunk egy csomagban a 6363-től. Emellett az elképesztően sokoldalú, kísérletező, fantáziát sohasem nélkülöző, extremitásokig lazán elnyúló Jason Köhnen zenei alteregója, a holland Bong-Ra visz el a legnagyobb mélységektől a mátrai égbolt tetejéig a DJ-szettjével. Spoiler alert: nem ez lesz az egyetlen fellépése a Zajon, de erről később.

A Zaj zárónapján, hétfőn a finn indie pop egyedülálló alakja, a Maustetytöt zenél nekünk a Delta varázslatos fényeiben; a duó a Hulló levelek című filmes szereplése után tett szert nemzetközi hírnévre. Hétfő este a The Jesus and Mary Chain előtt pedig együtt bolyonghatunk a létezés magja körül a hamarosan új lemezzel érkező Platon Karataevvel.

Egy rosszabb hírt is hoztunk: a Glassing logisztikai okok miatt a turné átszervezésére kényszerült és emiatt lemondták a zajos fellépést, viszont azt üzenik nektek, hogy jövőre pótolni fogják ezt a koncertet. A Glassing helyére lépő zenekart a következő bejelentésben mutatjuk be.

A jubileum alkalmából rendhagyó módon 5 naposra kihúzott idei ‘Zaj augusztus 15. és 19. között a szokásos helyszínen, a Mátrafüred fölötti Mátra Kempingben várja a sötét és fura zenék szerelmeseit. A lineup krémjét olyan nevek adják, mint a The Jesus and Mary Chain, az Enslaved, a Harakiri for the Sky, a Clan of Xymox, az Unto Others, a Whispering Sons és az Author & Punisher.