Négy év után új lemezzel jön a Pianos Become the Teeth, itt az első dal

Hivatalosan is bejelentette új lemezét a Pianos Become the Teeth. A Baltimore-i poszt-hardcore/poszt-rock/emo-zenekar Drift címre keresztelt anyaga augusztus 26-án érkezik az Epitaph Recordsnál és négy évvel követi a srácok legutóbbi lemezét, a Wait for Love-ot. A bejelentés mellé természetesen ízelítő is érkezett a Genevieve képében, amit klipestül odalent már meg lehet hallgatni/nézni.

A zenekar egyébként a teljes anyagot analóg szalagra rögzítette és ehhez kérték fel Kevin Bernstent (Misery Index, Genocide Pact, Lock Up stb.), hogy felügyelje a munkálatokat. Kevinnel már az első két lemezén is együtt dolgozott a brigád és noha ez nosztalgiázásra adhat okot, ez a mostani volt az első alkalom, hogy nem a Pianos saját próbatermében vettek fel egy lemezt, hanem rendes stúdiókörülmények közt engedték szabadjára a fantáziájukat.

Kyle Durfey, a banda énekese a lemezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy egy rendkívül személyes darab lett, és noha tudja, hogy a mai világban lehetetlent kér, de szeretné, ha az emberek egyben hallgatnák végig az anyagot, ugyanis szerinte az egésznek van tényleges jelentése, nem pedig a daloknak külön-külön. Azt, hogy ebben az egészben a Genevieve hol foglal helyet az elmúlt két lemez jóval poszt-rockosabb, atmoszférikus hangvételét tovább víve, a hallgatóra bízzuk: