Négy év után egyszerre két dallal rúgja ránk az ajtót az After the Burial

Ha azt mondom, hogy 2019 márpedig négy éve volt, azért mindenki egy kicsit a fejéhez kap. Ekkor jött ki az After the Burial legutóbbi nagylemeze, az Evergreen is, most pedig megérkezett ennek az egyenes ágú folytatása, ami

nem is egy, hanem kapásból két dal!

A Nothing Gold és a Death Keeps Us From Living egy kétdalos, Embrace the Infinity c. kislemez részét képezik, előbbi még egy klipet is kapott. Arról, hogy milyen érzések szülték a dalokat, Anthony Notarmaso énekes így vélekedett:

Az életem egy nehéz időszakában íródtak ezek a dalok. Olyan helyzetben voltam, ahol már többen is megfordultak, de nem mind tértek vissza. A két új tétel az élet múlandóságáról szól, arról, hogy semmi sem tart örökké, és hogy képesek vagyunk beletörődni az irányítás elvesztésébe, ha egy számunkra fontos dolog a végéhez ér. Ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet, hogy a félelem és a múlt nem tarthatnak vissza minket attól, hogy megéljük az életünket.

Amikor a világ a feje tetejére állt, sokakhoz hasonlóan mi is ihletet kerestünk. Úgy tűnt, hogy a kreativitásunk kifejezésére szolgáló különböző módszerekkel való kísérletezés csak még elveszettebbé tett minket. Ehelyett abban leltünk vigaszt, hogy visszatértünk a gyökereinkhez és azt írtuk, amit ismerünk és szeretünk. Ezek a dalok tagadhatatlanul mi vagyunk – csak egy modern csavarral. Reméljük, hogy élvezni fogjátok ezt a következő fejezetet velünk!

A prog metalcore-banda egyébként már javában ügyködik az egyelőre cím nélküli hetedik nagylemezén, aminél még nem tiszta, hogy ez a két dal helyet kap-e rajta, de egyelőre örüljünk annak, amink van.