Napalm Death ajánló

Bprnr booking bemutatja

2006. október 30. Budapest @ Kultiplex

NAPALM DEATH (UK)
BORN FROM PAIN (NL)
MENDEED (SCO)
NADIR

Kezdés:
19.00
Belépő: 3.800 (elővétel) / 4.200 (a koncert napján a helyszínen)
Jegyelővétel: Kultiplex, Speed Westend, Underground Store, CD Pince, Hammer Zenebarlang, Headbanger, Ticketportal.hu

2006. október 30-án a death/grind nagymesterei veszik birtokba a Kultiplex színpadát. Igen, lejárató kampány következik, itt a Napalm Death, akiket utoljára tavaly láthatott a nagyérdemű a debreceni Vekeri fesztiválon. Smear Campaign címre keresztelt, új nagylemezük, valamint élő fellépéseik alapján méltán foglalnak el előkelő pozíciót a világ extrém zenei palettáján.

A turnén két külföldi vendég kíséri őket, ezek közül a holland Born From Pain idén már megfordult hazánkban egy fesztiválfellépésen, ez lesz ezúttal az első magyar klubkoncertjük. A holland metal hardcore zenekar neve ennek ellenére nem lehet ismeretlen, hiszen az elmúlt pár évben az egyik legaktívabban koncertező európai zenekar voltak. Új nagylemezük, a WAR napjainkban jelenik meg a Metal Blade gondozásában.

A skót Mendeed ismeretlen név, és valljuk meg, úgy egyáltalán skót zenekarral nem sűrűn találkozunk. A mai trendeknek megfelelően ők is a metalcore vonalról jöttek és a szigetországban az elmúlt évben több olyan nagy névnek nyitottak, mint az Avenged Sevenfold, a Cradle Of Filth, vagy a Slipknot.

A magyar underground egyik bástyája a korábban Dark Clouds néven működő Nadir zenekar. A budapesti ötös kompromisszumokat nélkülöző, néhol hardcore hatásokat is felmutató, alapjaiban véve death és doom metal gyökerekkel rendelkező zenéjével és kíváló élő koncertjeivel tiszteletet vívott ki hazai underground körökben és keresve se lehetne jobb zenekart találni, akik alkalmasak arra, hogy a Napalm Death vendégei legyenek.