Nagy Viktor (Téveszme) énekli a P.O.L.L.Y. legújabb grunge-dalát

Három év telt el, mióta a Pearls of Long Loved Years bemutatta a debütáló albumát, aminek ma megérkezett az első folytatása. A grunge-banda a legendás egri Polly Is Dead örökségét viszi tovább, ráadásul a most megjelent új dalt nem más énekli, mint Nagy Viktor a Téveszméből. A felvételeket Sohajda Péter (Standing Waves Studio) készítette.

A Shockmagazinon debütált Hozsanna a Békekutakhoz című dalról Polonkai Tamás gitáros/énekes (Polly Is Dead, Bálnalovas, Napok Romjai) az alábbiakat nyilatkozta:

Az új dal zenei részeinek megírása után, amikor elkezdtem foglalkozni a szövegekkel, úgy éreztem ez a szám magyarul akar megszületni. Alapvetően is egy másik énekessel együtt szerettem volna elkészíteni ezt a dalt, de amikor eszembe jutott Viktor, nem igazán maradt kérdés bennem. Nagyon örültem neki, hogy elfogadta a felkérést, mert Viktort mostanság a legjobb kortárs szövegírónak tartom.

A Hozsanna a Békekutakhoz című dal egy éven át készült, és megrendítő mindannyiunk számára, hogy mára vált igazán aktuálissá. Újdonság az is, hogy új taggal bővült a P.O.L.L.Y. Boruzs Bence gitáros személyében. Bence ezen a felvételen játszik először, a csapat többi tagja, Mészáros-Komáromy Dénes basszusgitáros (Slowmesh), Kleinheincz Zoltán gitáros (Nís), és Pap ‘Page’ Dávid dobos (Antares) mellett.

Fotó: Lerch Péter (Carbon Head)