Műfajt kever és királyt temet első lemezén a Rise to Ruin

risetoruin-bandafoto

Megint egy újonnan felbukkanó név az idei hazai termésben: a Rise to Ruin egy egykori Raze to the Ground– és Slytract-tagokat tömörítő formáció, amely a semmiből előtörve szabadít ránk egy komplett nagylemezt, valamint mellé egy videoklipet is. A Bury a King egy méregerős metállemez, amely alapvetően egy nagy adag sodró lendületű, láncfűrészélű, kétlábgéptaposós téma és Zsengellér Szabolcs sztóneres/grunge-os kicsengésű énekhangjának kontrasztjára épül, a két látszólag egymástól teljesen elütő elem közötti hidat pedig egy sor kimértebb, groove-os téma építi fel. A stíluskavalkádot Czeglédi Gyula gitáros így magyarázza:

„Amikor elküldtem a többieknek a lemezanyagot, senki nem volt lekorlátozva, hogy milyen jellegű dolgot hozzon, az elsődleges cél az volt, hogy mindenki ki tudja élni a saját kreativitását. Alapvetően azért hoztuk ezt létre, hogy többet tudjunk együtt lógni, közösen zenélni, a bennünk maradt zenét, kreativitást kiengedni, jó dalokat írni és ezeket átadni azoknak, akik majd meghallgatják ezt a cuccot…”

A Galántay Tamás dobost és Jakab Viktor basszusgitárost is tagjai közt tudó zenekar egyelőre kizárólag stúdióprojektként működik, a lemez kiadásán túl nincsenek távlati terveik. Maga az album július 13-ától lesz elérhető a Spotify-on, az iTunes-on és a hasonló platformokon, de a YouTube-ról már most szabadon végighallgatható, mellé pedig mutatjuk a Budapest című dalra készült klipet is.