Mit akartok valójában tőlem? – kérdezi új dalában a Scowl

A külföldi zenei sajtó a nyáron folyamatosan attól volt hangos, hogy a Scowl sorra mondta le a fellépéseit olyan fesztiválokon, ahol a szervezők ügyletei vagy csak a szponzorok kiléte nem volt összeegyeztethető a zenekar ideológiájával. Most azt hihetnéd, hogy a hardcore-t alternatív elemekkel vegyítő zenekar megásta a saját sírját, de pont ellenkezőleg: menetelnek tovább töretlenül, olyannyira, hogy új kiadóhoz is szerződtek, név szerint a Dead Oceanshöz (Slowdive, Bright Eyes, Phoebe Bridgers), és még egy új dalt is kiadtak ennek örömére.

A srácok a Special címet adták a friss tételnek, ami arról szól, hogy egyáltalán nem is olyan különlegesek ők, mint azt sokan gondolják róluk:

A dalban a közönséghez szegezem a kérdést, hogy mit is akarnak valójában. Majd kétségbeesésemben magamtól is megkérdezem, hogy mit is akarok valójában. Holott a válasz egyszerű: csak azt szeretném érezni, hogy élek.

– mondta el a tartalommal kapcsolatban az énekesnő, Kat Moss.

A zenekar tavaly adta ki Psychic Dance Routine c. EP-jét, ez volt az első olyan kiadvány a katalógusukban, ami szakított a hagyományos értelemben vett hardcore-os csörtével.