"Mindig is a legfülbemászóbb és legkeményebb banda akartunk lenni" – Oliver Sykes

e81eda8c-577d-477f-9231-7d879f66a3fc

Ne firtassuk: a Bring Me the Horizon az a zenekar, amelynek a deathcore-ból sikerült kitörnie a pop piacra, ráadásul tette ezt egy olyan rocklemezzel, amely akár még guilty pleasure érzéseket is ki tudott váltani olyanokból, akik alapvetően eltolták maguktól a zenekar jelenségét és munkásságát. Ez volt a That’s the Spirit, amelyet magazinunk szerkesztője is méltatott kritikájában. Kevés olyan zenekar van, amely ennyire különböző ingereket tud kiváltani az emberből, kapnak hideget, meleget, de alapvetően helyén van a szívük, ezt bizonyították akkor (is), amikor felajánlottak a The Ghost Inside egészségügyi ellátására egy rakás pénzt, amit az EU turnéjukon szedtek össze merchből. Persze, nyilatkozni továbbra is érdekesen tudnak…

Most a BBC Radio 1 műsorvezetője, Daniel P. Carter kapta el a That’s the Spirit óta szárnyaló zenekart egy interjúra, amelyben a következő mondatok hangzottak el (a fontosabbakból csipegetünk nektek):

„Kicsit változatosabb lett a közönségünk, mint azelőtt” – mondta el a zenekar billentyűse, Jordan Fish. „Ezt mi egy remek dolognak tartjuk. Tudom, hogy sok embernek nem tetszik, de minket nem zavar, nekünk tetszik.”

„Mindig is a legfülbemászóbb és legkeményebb banda akartunk lenni” – folytatta Oliver Sykes. „Nem volt szándékos, hogy egy slágerlistás rádióbanda legyünk, egyszerűen ilyen a zene, amit szeretünk. Szeretjük a popzenét, a fülbemászó dalokat, de emellett ugyanúgy bírjuk a keményebb számokat is. Egyáltalán nem érződik erőltetettnek az egész, nem érződik úgy, hogy eladtuk volna magunkat. Magától alakult így, és egyszerűen jó így. Vitathatatlanul jó, és szerintem emiatt van az, hogy még mindig tisztelnek bennünket az emberek a szcénából, és újabb emberek kedvelnek meg bennünket” – tette még hozzá.

Nos, mit gondoltok az elhangzottakról? A teljes interjút itt tudjátok meghallgatni.